Във Великобритания се очаква до 10 дни да започне ваксиниране

...
Във Великобритания се очаква до 10 дни да започне ваксиниране
Коментари Харесай

Във Великобритания започва ваксинация срещу коронавируса

Във Англия се чака до 10 дни да стартира имунизиране против ковид. След 2 декември настоящият сега в страната локдаун ще бъде сменен с тристепенна система от ограничения за другите райони, съгласно разпространяването на вируса.

Мерките във Англия несъмнено имат резултат. Вчера беше оповестено, че показателят R, който регистрира броя на хората, които един притежател на вируса заразява, е паднал под едно. Това се случва за първи път от август насам.

В резултат на ограниченията броят на записаните нови случаи бележи спад от 25% по отношение на миналата седмица.

Всички ограничавания през последния месец имаха за цел да задържат разпространяването на вируса досега, в който се появи работеща ваксина. А съгласно обява на вестник " Гардиън " от късно нощес това ще се случи до 10 дни.

Болниците в Англия са предизвестени да основат организация да получат първите колета от имунизацията на " Пфайзер " и " БионТек " сред 7 и 9 декември. Информацията е доказана за вестника от няколко самостоятелни източника от Националната здравна работа на Англия и разнообразни лечебни заведения в страната.

Според информацията на вестника предпочитано се чака да стартира имунизирането на медицинските служащи в лечебните заведения и над 80-годишните в домовете за възрастни, а по-късно да се премине към всеобщо имунизиране за всички останали искащи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР