Във Великобритания само четирима от всеки 10 души, гласували за

...
Във Великобритания само четирима от всеки 10 души, гласували за
Коментари Харесай

Великобритания: Сериозен спад в подкрепата за торите, Сунак е изправен пред крах

Във Англия единствено четирима от всеки 10 души, дали своят вот за консерваторите през 2019 година, ще ги поддържат още веднъж на идващите общи избори, съгласно последното обезпокоително изследване за ръководещата партия на премиера Риши Сунак, предава БНР.

Последното изследване на организация Opinium, поръчано от в. " Обзървър ", откри, че единствено 41% от тези, които са подкрепили торите при Борис Джонсън, имат намерение да го създадат и в този момент. Риши Сунак уточни, че идващите избори ще се проведат към края на тази година, само че не е оповестена съответна дата.

Opinium откри, че гласоподаватели имат намерение да дезертират от торите към крайнодясната партия „ Реформирай Обединеното кралство “ на Найджъл Фарадж, която се чака да притегли 14% от гласувалите през 2019 година, както и към 12% към Лейбъристката партия.

23% от подкрепилите консерваторите последния път споделят, че не знаят по какъв начин ще гласоподават на идващите избори, а други 4% споделят, че въобще няма да си създадат труда да гласоподават.

Като цяло преднината на лейбъристите пред торите остава непроменена спрямо преди две седмици - 16 пункта. Лейбъристите към момента се радват на поддръжката на 41% от гласоподавателите, а никоя от другите партии не е помръднала. Консерваторите са с 25%, реформаторите с 11%, либералдемократите с 10% и Зелените с 8%.

Интересно е да се означи, че както водачът на Лейбъристката партия Киър Стармър, по този начин и министър председателят Риши Сунак са с леко нараснали рейтинги на доверие.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР