Във Великобритания са загубени хиляди живота заради забавяне и грешки

...
Във Великобритания са загубени хиляди живота заради забавяне и грешки
Коментари Харесай

Доклад критикува действията на правителството в началото на пандемията

Във Англия са изгубени хиляди живота поради закъснение и неточности от министри и техните научни съветници при започване на пандемията от Covid-19. Tова е заключението на сериозен отчет на две парламентарни комисии.

Справянето с пандемията от ковид при нейното пораждане е един от най-големите провали в публичното опазване на здравето в цялата история на Обединеното кралство, постановява отчет, направен от Комисията за здраве и обществени грижи и Комисията за просвета и технологии.

В отчета, озаглавен „ Коронавирус: Уроците, които научихме до момента “, се показва, че има доказателства, че заемането на позицията, че „ Англия е неповторима “ и „ умишленият муден и еволюционен метод “ са факторите за по-лошото показване в борбата против вируса спрямо други страни.

Кризата разкрива огромните дефекти на управленческата машина, като публичните органи не са могли да споделят жизненоважна информация и научни мнения, в допълнение затруднени от неналичието на бистрота и недопускане на други отзиви, в това число на интернационалните специалисти.

Всичко това е довело до закъснение при налагането на първия локдаун, което е коствало живота на хиляди хора. Докладът обаче регистрира, че има и триумфи в битката с Covid-19, изключително що се отнася до всеобщото имунизиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР