Във Великобритания рояци плъхове са превзели дома на университетски преподавател. 52-годишният

...
Във Великобритания рояци плъхове са превзели дома на университетски преподавател. 52-годишният
Коментари Харесай

Супер плъхове превзеха къщата на университетски преподавател

Във Англия рояци плъхове са завладяли дома на академични учител. 52-годишният Греъм Шарп и брачната половинка му за пръв път се усетили за вредителите предходната година, когато почнали да чуват по какъв начин животните постоянно гризат нещо в кухнята им. 

Daily Express отбелязва, че макар обстоятелството, че външната дренажна тръба е заменена и шкафовете са изцяло почистени, плъховете не престават да драскат и гризат. Когато мъжът и брачната половинка му чули мощно ромолене на тавана на спалнята си в Нотингамшър, те решили да извикат специалисти.

Двойката се обадила на компания за битка с вредителите, която открила, че плъховете са влезнали в къщата и са се заселили в стените. Греъм и брачната половинка му употребявали доста токсини, само че това не помогнало.

" Издаваха доста мощни звуци, като че ли имаше язовци. Това доста изплаши жена ми. Наистина не ни хареса концепцията, че в къщата ни живеят плъхове ", сподели Греъм Шарп пред вестник Telegraph.
 Плъх, къща, гризач, пакостник, плъхове в стените на къщата, Двойката употребява доста токсини, само че това не помогна Снимка: The Telegraph
В последна сметка британецът откри източника на казуса, като ревизира капаците на шахтите покрай дома си, които бяха покрити с изпражнения на плъхове. Коренът на проблема бил 12-годишна пристройка. Строителите не са прекъснали вярно остарялата канализация, което е разрешило на плъховете да влязат и да живеят в кухините на стените на къщата му.

За да позволи казуса, Шарп трябваше да наеме въздушна бормашина и самичък да изкопае път, което му коства стотици лири и води до 18 месеца бодърствуване.

Крейг Морис, експерт по битка с вредителите, който убива плъхове през последните 15 години, сподели пред вестник Telegraph, че плъховете са възходящ проблем заради съществуването на човешка храна, неприятните санитарни условия и хигиена.

Той добави, че плъховете също стават резистентни към токсини, създадени през 50-те години на предишния век. Благодарение на своята просветеност и способността си да се развъждат бързо, плъховете могат да се приспособяват изненадващо бързо към всяка човешка интервенция.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР