Във Великобритания разработиха робот-прототип на събирач на меки пловдове, чието

...
Във Великобритания разработиха робот-прототип на събирач на меки пловдове, чието
Коментари Харесай

Разработиха робот-прототип на събирач на меки пловдове във Великобритания

Във Англия създадоха робот-прототип на събирач на меки пловдове, чието потребление се чака да започва напълно в точния момент за Брекзит, оповестиха от Есексксия университет. Учените и управляващите се надяват по този метод да бъде решен казуса с дефицита на сезонни работници  най-вече от Източна Европа, който се задълбочава с неяснотата към свободата на придвижване след Брекзит.

До скоро инженерите не успяваха да разработят робот, кадърен да бере, да ревизира и да пакетира меки плодове, като ягоди да вземем за пример, заради тяхната друга форма и размери. Новият първообраз обаче ще може да възпроизведе метода, по който хората берат плодовете с две ръце и ще употребява камери за разкриване на скритите под листата плодове.

Британските фермери към този момент оповестиха за дефицит на сезони служащи това лято и опасност за събиране на реколтата. Председателят на организацията " Британски летни плодове " Ник Марстън съобщи, че роботите не са реалистично решение на казуса с Брекзит в кратковременен и средносрочен проект. Той посочи, че занапред ще стартира тестването на плана и ще минат години до момента в който роботите станат комерсиална действителност.

Събирането на меки плодове във Англия се трансформира в един от най-бурно разрастващите се браншове през последните две десетилетия, не на последно място благодарние на служащите от България и Румъния. След рефередума за Брекзит обаче доста от най-големи производители се наложи да лимитират активността си точно заради дефицита на работна ръка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР