Във Великобритания през 2022 година се е увеличил значително броят

...
Във Великобритания през 2022 година се е увеличил значително броят
Коментари Харесай

Хиляди магазини на Острова са закрити през 2022 г.

Във Англия през 2022 година се е нараснал доста броят на затворените магазини по главните търговски улици, моловете и извънградските търговски центрове, демонстрират данни на Центъра за изследване на търговията на дребно.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1043
Повече от 17 000 магазина са били затворени през 2022 година. Това е най-високата численост за последните пет години и е с 50% повече от миналата 2021 година.

Броят на изгубените работни места в търговията на дребно, както онлайн, по този начин и в самите магазини, също пораства, поради затварянето на магазините или опитите на притежателите да понижават разноските си. Закрити са повече от 150 000 позиции.

По време на пандемията от Covid-19 някои бизнеси бяха предпазени посредством оказаната им от държавното управление директна помощ и схемата за стартиране на служащи в насилствен заплатен отпуск.

През 2022 година обаче с продължаващото отваряне на стопанската система търговията на дребно бе изправена пред редица провокации. Цените внезапно се покачиха, а купувачите ограничиха съществено разноските си. Разходите на търговците на дребно също набъбнаха, изключително що се отнася до внезапното повишаване на разноските за сила и заплати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР