Във Великобритания младо момиче ще получи многомилионно обезщетение от лекар,

...
Във Великобритания младо момиче ще получи многомилионно обезщетение от лекар,
Коментари Харесай

За първи път в историята: Жена осъди лекар за това, че е позволил да се роди

Във Англия младо момиче ще получи многомилионно обезщетение от доктор, който е следил бременността на майка й. За това оповестява The Times.

Жителката на град Скегнес Иви Тумбс е родена с недостатък в развиването – особеност на гръбначния дирек и гръбначния мозък (Spina bifida), която може да докара до парализа на долните крака и уринарна инконтиненция.
Абрамович осъди книга - оклеветила го, че купил Челси по разпореждане на Путин
Лондонският Висш съд дефинира като клюка изказванията в книга, че притежателят на Челси Роман Абрамович е купил клуба по разпореждане на...

Според юристите на дамата лекарят, който е следил бременността на майка й, не е предписал нужния банкет на фолиева киселина и жизненоважни добавки още преди зачеването, и не я е предизвестил за вероятните последствия за здравето на бъдещото й дете. В противоположен случай дамата е можела да прекъсне бременността.

Самата пострадала дефинира раждането си като неточност, предизвикана от лекарска немарливост. Нейните юристи обявиха след чуването през днешния ден, че компенсацията евентуално ще бъде в размер на милиони, с цел да покрие разноските по обгрижването на дамата през целия й живот.

Според адвокати този случай основава казус в правосъдната процедура, който ще разреши лекарите да бъдат подвеждани под отговорност при положение на немарливост към пациентите по време на съвещания за забременяване на дете.

20-годишната Тумбс се бори със болестта си и въпреки че от време на време прекарва по 24 часа в денонощието, обвързвана с тръби поради лечението, е твърдо решена да взе участие на конните надпревари с трудности на Параолимпийските игри.

A showjumper with a spinal defect who said that she should never have been born has made legal history as a court ruled that she can claim millions in damages
— The Times (@thetimes) Съд реши: Китаец ще би трябвало да заплати 7700 $ на жена си за домакинска работа
Бракоразводен съд в Пекин е разпоредил на мъж да компенсира брачната половинка си за домакинската работа, която тя е правила по време на брака и...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР