Във Великобритания лекар трябваше да напусне семейството си, за да

...
Във Великобритания лекар трябваше да напусне семейството си, за да
Коментари Харесай

Лекар остави болното си от рак дете, за да спасява заразени с коронавирус

 Във Англия доктор трябваше да напусне фамилията си, с цел да продължи да избавя инфектирани с ковид. Ник Денисън написа разтърсващо известие във Фейсбук за сложния избор, пред който е бил изправен, което за часове бе споделено и коментирано от хиляди.

Той е анестезиолог в болница “Фраймли парк " в Съри, само че е пренасочен към екипа за незабавна помощ, защото в здравното заведение идват от ден на ден заболели от COVID-19, които се нуждаят от подкрепяне на дишането. Денисън е избран да ги слага на апарати за обдишване, което значи, че ще работи на първа линия в битката с ковид.

Той обаче е татко на тригодишно момченце, което преди 6 седмици е било подложено на химиотерапия поради намерено онкологично заболяване. Лечението на дребния Алфи евентуално ще продължи към три години, написа " 24 часа “.

“Този вирус е огромна опасност за живота му и защото аз ще бъда непрестанно изложен на него, до момента в който правя работата си, към този момент не мога да пребивавам вкъщи. Трябваше да направя сложен избор – да си правя работата и да избавям хора, които не познавам, или да бъда със сина си, до момента в който той се бори с рака. Вярвам, че Алфи ще преживее химиотерапията и рака, само че доста хора ще умрат от грип. Сърцето ми е разрушено, вземайки това решение, само че предпочитам да спася живота на непознати и да го оставя на грижите на красивата ми брачна половинка и на фамилията ", написа Ник Денисън.

По-късно тази седмица той ще се придвижи да живее в каравана и през идните 6 месеца няма да може да взе участие повече в грижите за своя наследник.

Лекарят приканва живеещите във Англия да спрат да излизат от домовете си и да се срещат.

“Ваша социална отговорност е да се ангажирате със обществено разграничаване. Ако го извършите, може да предотвратите по-нататъшно предаване на заболяването, банкет в реанимация за 10-20 дни и гибел ", акцентира Денисън.

По думите му интензивното поделение в неговата болница към този момент е цялостно със инфектирани с ковид. Обикновено в него се лекували 4 до 10 души, които се нуждаят от подкрепяне на дишането, само че сега са 12. Прогнозите му са, че евентуално ще станат 80. Негови сътрудници от други лечебни заведения също към този момент са измежду инфектираните. Затова Денисън не изключва и той да се окаже в същото състояние.

Британската здравна система стартира да изпитва дефицит на фрагменти, само че 5633 медицински сестри и 1930 лекари, които са се пенсионирали неотдавна или напуснали, се отзоваха на апела на държавното управление да се върнат на работа. Сред тях е майката на певицата Рита Ора, която е от Косово. 55-годишната Вера Ора написа във Фейсбук, че отива да се бори с ковид на фронтовата линия. През последните години тя е пособия на хора да се оправят с психологичните си проблеми, а преди този момент е била персонален доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР