Във Великобритания днес в 19 часа българско време приключва гласуването

...
Във Великобритания днес в 19 часа българско време приключва гласуването
Коментари Харесай

Приключва гласуването за премиер на Великобритания

Във Англия през днешния ден в 19 часа българско време завършва гласуването за нов водач на ръководещата Консервативна партия и министър председател на страната. Резултатът за това кой от двамата кандидати – Лиз Тръс или Риши Сунак, ще заеме постовете, ще стане прочут на 5 септември, съобщи Факти.бг.

Гласуването се организира сред членовете на Консервативната партия. Те са повече от 160 000 и съставляват към 0,3% от целия английски електорат. Гласуването става по пощата.

До финала на конкуренцията стигнаха външният министър Лиз Тръс и някогашният финансов министър Риши Сунак. Според извършените анкети любимец е Лиз Тръс, която се радва на по-голяма поддръжка измежду партийните членове с по-дясната си политика.

Победителят автоматизирано ще стане министър председател на страната, като водач на партията с болшинство в Камарата на общините.

По време на траялата повече от месец акция двамата кандидати трябваше да дават отговор на сложни въпроси, свързани с рецесията с постъпването на живота.

На 5 септември ръководителят на " Комитет 1922 " от депутати тори сър Грейъм Брейди ще разгласи резултатите.

На идващия ден напускащият министър председател Борис Джонсън и новоизбраният водач ще пътуват до Шотландия, където кралицата ще банкет оставката на Джонсън и ще разпореди на новия министър председател сформиране на държавно управление. Ритуалът за първи път ще се организира отвън Бъкингамския замък в прорез с традицията, тъй като Елизабет Втора има проблеми с напредването и сега се намира в имението си Балморал в Шотландия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР