Във Великобритания днес ще бъде представена нова тристепенна система за

...
Във Великобритания днес ще бъде представена нова тристепенна система за
Коментари Харесай

Великобритания пред въвеждане на нови ограничения, в Словакия с маски на открито |

Във Англия през днешния ден ще бъде показана нова тристепенна система за предизвестие за риска от COVID-19, съобщи Ройтерс.

Опасността от заразяване ще бъде класифицирана като междинна, висока или доста висока. Правителството прави опит по този метод да вкара бистрота и тъждественост на рестриктивните мерки против разпространяването на ковид.

Борис Джонсън ще показа пред депутатите новата система през днешния ден, а ограниченията ще бъдат гласувани по-късно през седмицата.

Жертвите на ковид във Англия са над 42 000. Само за последното денонощие повече от 12 хиляди души са дали позитивен тест.

Германия би трябвало да продължи с рестриктивните мерки за брой хора на събирания и несъществените пътувания, до момента в който страната се бори с възходящите случаи на ковид. Това съобщи в неделя асистент на канцлера Ангела Меркел, представен от " Ройтерс ".

Страната съумя да резервира броя на новозаразените и смъртните случаи по-нисък от доста от съседите си, само че новите случаи скочиха над 4 000 в четвъртък, най-високият брой от април. Броят от неделя е по-нисък, тъй като и самите проби нормално са по-малко през почивните дни.

Меркел и кметовете на 11-те най-големи града в Германия се споразумяха да одобряват по-строги ограничения, в случай че новите случи надвишават предел от 50 случая на 100 000 население за една седмица. Вече над 20 града са над това равнище, което е предизвикало голям брой вътрешни ограничавания за пътешестване.

Премиерът на Бавария, Маркус Зьодер, предложи по-строги санкции за хора, които не носят маски в превоза и магазините от 250 евро в съпоставяне със сегашните 50 евро и 500 евро за повторни нарушавания. Браун съобщи, че е склонен със строгите наказания. Меркел ще организира спомагателни диалози с районните водачи в сряда. Страната записва 323 000 случая и 9 620 умряли.

Ирландия възнамерява да вкара проби за ковид на летищата, като опция на слагането под карантина на избрани групи идващи пасажери. Това изясни здравният министър Стивън Донъли, представен от Ройтерс, само че не уточни от кой момент тъкмо мярката ще влезе в действие.

Ирландските самолетни компании като " Райънеър " подлагат на критика остро управляващите за налагането на някои от най-строгите ограничавания за пътешестване в Европа.14-дневна карантина се предлага за съвсем всички влизащи в страната.

Донъли изясни, че държавното управление работи по проекти за тестване на хората, което може да разреши на някои пасажери да избегнат насилствената изолираност. По думите му хората, които идват от дестинации, обозначени с оранжев или червен цвят по новата европейска система с цветни кодове за районите - съгласно степента на разпространяване на болестта - ще би трябвало да лимитират придвижването си.

Словакия вкарва по-строги ограничения за битка с ковид от четвъртък, заяви здравният министър Марек Крайчи.

Забранява се събирането на огромни групи, а носенето на маски навън става наложително. Всички обществени прояви ще бъдат анулирани, а държавното управление ще разиска по-късно през днешния ден дали да вкара ограничаване до шест души за групите от хора. Ресторантите и заведенията ще могат да обслужват клиенти единствено в зоните навън или да оферират храна за у дома. Фитнес залите, аквапарковете и басейните ще бъдат затворени. Хранителните магазини пък ще вкарат специфични часове за обслужване на възрастните хора.

Ливан разгласи, че затваря питейните заведения и нощните клубове поради пандемията от COVID-19, съобщи Ройтерс. Властите потвърдиха още един път въвеждането на полицейски час от 1 часа през нощта до 6 часа сутринта, а носенето на маски при пътешестване става наложително. Освен това ливанското министерство на вътрешните работи наложи карантина в 169 селa в страната. През последните няколко дни в Ливан бяха регистрирани над хиляда случая на денонощие.

Китай ще тества повече от 9 милиона поданици на пристанищния град Циндао в провинция Шандун за пет дни след няколко случая на ковид, оповестиха управляващите, представени от Агенция Франс Прес. Това е първото всеобщо тестване от няколко месеца.

В неделя бяха доказани шест случая в града с население 9,4 милиона души. Огнището е в болница, разясниха от локалната здравна комисия.

Пет квартала ще бъдат тествани в границите на три дни и целият град за пет дни, се споделя в известието, само че не се разкрива тъкмо какъв брой души ще бъдат тествани.

От здравната комисия означиха още, че над 140 000 чиновници " на медицински институции, новоприети пациенти и личен състав " са тествани в Циндао от потвърждаването на случаите.

През юни в огромни региони от столицата Пекин се организира всеобщо тестване след нови случаи на пазар в 20-милионния град.

Стотици милиони хора в азиатската страна пътуваха за Златната седмица предходната седмица, до момента в който стопанската система на страната се връща към напредък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР