Във Великобритания беше разбита най-голямата група за измами с облаги,

...
Във Великобритания беше разбита най-голямата група за измами с облаги,
Коментари Харесай

Българи са замесени в историческа измама на Острова, задигнаха над 50 млн. паунда

Във Англия беше разрушена най-голямата група за измами с облаги, а в основата се оказаха петима българи, които са откраднали 54 милиона паунда от данъкоплатците в Обединеното кралство, написа Daily Mail.

Измамата е станала посредством скица за подправени документи за идентичност. Целта на мошениците е била да финансират първокласния си метод на живот.

Българите, които в този момент са изправени пред години затвор, са употребявали подправени самоличности и действителни клиенти, с цел да създадат към 6000 лъжливи претенции за Universal Credit в интервал от четири години и половина, оперирайки от три „ заводи за компенсации “ в северен Лондон.

Един от центровете им е бил зад магазин за хранителни артикули. Групата се е криела на обществени места, с цел да не буди подозрение, а петимата българи даже са си пускали фотоси в обществените мрежи пред въпросния магазин.

Огромните пари, извоювани от тяхната „ комплицирана финансова мрежа “ от искове, бяха изпрани през редица сметки, след което изтеглени в брой, като полицията откри по 750 000 паунда, натъпкани няколко куфара.

Разследващите, които арестуваха бандата и претърсиха парцелите им, също откриха стотици „ пакети с искове “, съдържащи подправени и подправени документи, и повече от 900 цифрови устройства. Прокурорите споделиха, че бандата е употребила системата за компенсации „ като банкомат “ и на един от иззетите мобилни телефони е имало видео, показващо по какъв начин измамниците обсипват жилището им със стотици банкноти от 20 паунда, добавя още Телеграф.

С крадените пари българите си купували разнообразни първокласни артикули, като дизайнерски облекла, скъпи коли, часовници и други Измамниците се фукали в социалнит мрежи със скъпи почивки по целия свят.

Във вторник вечерта съд в Лондон призна за отговорни Галина Николова, 38 година, Стоян Стоянов, 27 година, Цветка Тодорова, 52 година, Гюнеш Али, 33 година, и Патриция Панева, 26 година

Техните наказателни присъди бележат най-мащабното правосъдно гонене и следствие на измами с облаги в историята на Англия.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР