„Във Великобритания 96% от случаите са на индийския вариант на

...
„Във Великобритания 96% от случаите са на индийския вариант на
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Индийският вариант няма да ни подмине, очаква ни нова вълна

„ Във Англия 96% от случаите са на индийския вид на COVID-19. Случаите на имунизирани са доста малко. Обикновено става дума за хора с хронични болести, които не са основали най-благоприятен имунитет”. Това съобщи пред доктор Аспарух Илиев.

Той прибавя, че имунизациите резервират един доста висок % на отбрана и против този вид на вируса.

„ Защитата остава доста добра. Рискът от тежко заболяване остава доста дребен. Това не значи, че не може да има обособени случаи на тежко протичане”, изясни експертът.

Той вижда проблем в ниския брой имунизирани у нас.

„ Ако индийския вид навлезе в България ни чака една нова вълна на болестта. В никакъв случай няма да ни подмине. Ситуацията е притеснителна, тъй като ние сме единственият остров на Балканите с толкоз невисок % ваксинирани”, уточни той.

„ Тук отговорът е в детайлите. Много дълго време след преболедуване в тялото на човек се откриват имунни кафези. Важният въпрос е до каква степен те са в положение да осъществят съответна отбрана. В Бразилия има район, който прекара два пъти от два разнообразни разновидността на вируса. Това е доказателство, че построеният имунитет не е изключително ефикасен против другите мутанти на вируса. Ваксините дават една по-добра отбрана против тези разновидности”, сподели доктор Илиев.

Той разяснява и ръководството на пандемията у нас:

„ Имало е недостатъци в връзката, само че не мога да приема обвиняванията на доктор Кацаров, че остарялото държавно управление е позволило неточности. Една от тези неточности бе основаването на една всеобща просвета, която отхвърля казуса, маските и имунизацията. Бих желал да напомня на доктор Кацаров, че той бе един от моторите на този скепсис. Критики постоянно може да има, само че бих го посъветвал да се вгледа в личните си грешки”, разяснява доктор Илиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР