Във Велико Търново започва въвеждането на смарт система за събиране

...
Във Велико Търново започва въвеждането на смарт система за събиране
Коментари Харесай

Ето в кой български град боклукът ще се събира чрез смарт система

Във Велико Търново стартира въвеждането на смарт система за събиране на битовите боклуци. Подменят се 600 контейнера за боклук, а таксата беше увеличена за следващата година с 31 %.

С бурни диспути на последната си за годината онлайн сесия Великотърновският общински съвет взе решение такса битови боклуци за семействата да бъде увеличена с 31 на 100, а за учебните заведения и университетите с 40 на 100, оповестява кореспондентът на БНР в Старата столица. 

На рецензиите, че това не е обвързвано с повишение на качеството на услугата, кметът Даниел Панов отговори, че на контейнерите за разделно събиране на отпадъците се инсталират сензори за препълване, трансформира се и системата за изхвърлянето им.

Новите железни контейнери за битовата боклук ще се извозват и с нови камиони, като компанията по чистотата ще бъде глобявана за боклуци към контейнерите. 

През почивните дни по кварталите ще има мобилни пунктове за разделно събиране на отпадъците, а жителите, които изхвърлят битовата си боклук разделно, ще употребяват 30 на 100 понижение на таксата.

Домакинствата ще получат магнитна карта, на която ще се начисляват предадените количества.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР