Във Велико Търново вече има задържан за схематаНов вид измама,

...
Във Велико Търново вече има задържан за схематаНов вид измама,
Коментари Харесай

Нов вид телефонна измама: Търсят близки от крадени телефони

Във Велико Търново към този момент има арестуван за схемата

Нов тип машинация, която стартира с кражба на мобилен телефон. Ако телефонът няма код за достъп или друга отбрана, измамниците незабавно се свързват с хора от листата с контакти и желаят пари. Така една жена е дала 400 лв., уверена, че оказва помощ на другар. Във Велико Търново към този момент има арестуван за схемата.

Млад мъж споделя по какъв начин едно безгрижие за минути трансформира него и приятелите му в жертви на машинация, предава.

„ Оставих телефона си в автомобила незаключен. Вината е напълно моя! Буквално за една минута да отскоча до магазина, когато се върнах открих, че телефонът ми липсваше, нищо друго – нито документи на автомобил, единствено телефона “, описа пострадал.

Проблемите обаче не свършват дотук. Часове по-късно с мъжа се свързва негова другарка, с цел да го попита дали е получил парите. Така той схваща, че е станал жертва освен на кражба, само че и на машинация.

„ Телефонът не е заключен, отворили са месинджър, свързали са се с мои другари даже не е нужно да имат телефонните им номера. "

Директно една от Вашите познати е изпратила пари?

- Ами да, тя не е проверила, не е направила инспекция. В подобен миг човек се панира. Изпратила е дори на два пъти избрана сума пари “.

Криминалистите приканват следователно незабавно да се алармира в полицията. Също, да бъдем извънредно бдителни за движимостите си, а телефоните и колите да са постоянно заключени и предпазени.

„ Пред по-големите търговски обекти жителите не помнят да си заключат автомобила и постоянно лица се възползват от това нещо и им взимат задачите чанти, най-често дамски. Всеки един пропуснат преносим компютър, телефон, чанта притегля вниманието на хората, които се занимават с това и надлежно стават жертва на закононарушение “, съобщи Илиян Личев, шеф Криминална полиция.

Криминалистите предизвестяват още, че при започване на отоплителния сезон зачестяват и онлайн измамите с оферти за преференциални дърва и пелети, които би трябвало да се платят преди да бъдат доставени. Внимавайте, споделят служителите на реда, измамниците са доста изобретателни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР