Във Велико Търново ще се проведе протест срещу високите цени

...
Във Велико Търново ще се проведе протест срещу високите цени
Коментари Харесай

Във Велико Търново ще протестират срещу високите цени на горивата

Във Велико Търново ще се организира митинг против високите цени на горивата, оповестява БНР.

Недоволството е подбудено от това, че дизелът и бензинът в остарялата столица са с до 30 стотинки за литър по-скъпи от горивата по бензиностанциите в останалите градове.

Началото на митинга е от 17.00 часа на паркинга до Руската черква на ул. „ Магистрална “. Дизеловото гориво във Велико Търново към този момент е на цена от близо 2,60 лв. за литър. Юристът Пламен Копанов от уредниците на митинга със съпоставяне на цените:

„ В началото на Лясковец цената пада на 2,39 лева./л. В дребните бензиностанции е 2,22 лева./л. Пазарна логичност няма. Единственото пояснение за мен е картелно съглашение сред притежателите на бензиностанции. Във Велико Търново даже и дребните бензиностанции продават на доста по-високи цени, от колкото във всички останали обитаеми места в цяла България. “

Протестът е цивилен, проведен е през обществените мрежи. Организаторите приканват да се носят касовите бележки от последните зареждания във Велико Търново. Целта е да се внесе тъжба в Комисията за защита на конкуренцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР