Във Велико Търново имаше забавяне при предаването и обработването на

...
Във Велико Търново имаше забавяне при предаването и обработването на
Коментари Харесай

Липсваща документация е причина за забавянето при обработката на протоколите във Велико Търново

Във Велико Търново имаше закъснение при предаването и обработването на протоколите на някои от секциите.

Около 7 часа тази заран пред РИК Велико Търново към момента над 20 секции не бяха предали изборните си бумаги. Оказва се, че причина за това са изборните протоколи или изчезнала документи, която се е наложило да бъде доставяна.

Около 10 часа и последната секция съобщи своите изборни бумаги. Става въпрос за 65-та секция във Велико Търново, която през вчерашния ден беше една от трите, в която през вчерашния ден се мина напълно към гласоподаване на хартия. Там от РИК са поискали СИК още веднъж да се събере, да заседава, да ревизира документите си и да изброи още веднъж хартиените бюлетини, само че към 10:30 и тези членове на СИК съумяха да предадат документите.

" От един часа чакаме, ние сме от Сухиндол, пристигнахме в 1 без 15 и още не сме влезнали и чакаме ", сподели член на СИК.

" В девет часа тръгнахме от секцията в прилежащото село обаче са на хартия, извънредно и единствено на хартия, което забави малко нещата само че в последна сметка 12 часа бяхме във Велико Търново и в този момент стоим и чакаме да ни пристигна номерчето ", сподели различен член на СИК.

" Полски Тръмбеш и в две във Велико Търново заради проблем с машинните устройства се наложи прекосяването към преброяване с хартиени бюлетини, това несъмнено сътвори усложнения на секционните изборни комисии, най- към този момент в една от тях заради спецификата на техническия проблем, устройството не съумя да генерира в края на изборния ден заключителен протокол, което несъмнено затрудни работата на комисията по отчитане на резултатите в нея ", сподели Николай Илиев, който е ръководител на РИК - Велико Търново.

Автор: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР