Във Великденското си послание Urbi et Orbi (Към Града и

...
Във Великденското си послание Urbi et Orbi (Към Града и
Коментари Харесай

Папата отправи Великденското си послание Urbi et Orbi от празната базилика Св. Петър


Във Великденското си обръщение " Urbi et Orbi " (Към Града и Света), папа Фарниск прикани за международна взаимност в битката с коронавирусната пандемия и икономическите последствия от нея, както и за облекчение на задълженията на най-бедните страни и преустановяване на всички спорове.

Папа Франциск и римокатолиците по света означават в усамотение Възкресение Христово. Това е най-радостният празник в християнския календар, а тази година той е засенчен от опустошенията, нанесени от ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Обикновено на този ден площадът " Свети Петър " е отрупан със свежи цветя - лалета и орхидеи го украсяват като знак на великденското обръщение за живот и възкресение след разпъването на Христос на кръста. Миналата година над 70 000 души пристигнаха на павирания площад, само че в този момент достъпът там е неразрешен. Италия, която е измежду най-поразените от ковид страни в света, е под карантина, а достъпът до Ватикана е възпрепятстван от полицейски заграждения.

Подобно на римокатолическите свещеници по света, папа Франциск отслужи тържествената литургия в съвсем празната базилика " Свети Петър ", а вярващите можеха да я наблюдават по малкия екран вкъщи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР