Във ведомствата, в които няма нужда от най-висок клас автомобили,

...
Във ведомствата, в които няма нужда от най-висок клас автомобили,
Коментари Харесай

Бившият шеф на НСО ген. Владимиров за това как се охранява папа

Във ведомствата, в които няма потребност от най-голям клас коли, НСО би трябвало да употребява коли „ междинен клас “, за да не ги свързват хората единствено с лъскавите возил а и да не упрекват службата, че се трансформира в „ скъпоструваща таксиметрова компания “. Това разяснява в изявление за Дарик някогашният началник на Националната работа за защита ген. Димитър Владимиров . Според него, не би трябвало да има политици с съвсем „ пожизнена “ защита от страна на страната какъвто е случая с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

 
„ Изтичат средства за хора, които не би трябвало да се охраняват. Пламен Георгиев на КПКОНПИ, който самичък си сподели, че има закани, по същата логичност би трябвало съдии и прокурор, които осъждат хора, също би трябвало да бъдат охранявани. Не е нужно човек да се подмазва на тези, които подхващат ограниченията за сигурност, а би трябвало да пази позициите в името на закона. При мен също е имало такива опити да се охраняват хора. Ние ги охраняваме месец, месец и половина, Министерство на вътрешните работи не удостоверява, че има развиване на сигнала и надлежно се смъква защитата. Да им сложат 2-3 месеца защита, в случай че толкоз е нужно, н о не по този начин да се поставя защита за всеки, който „ кихне “. Затова е тази комисия - да проучва и преценя “, изясни ген. Димитров.
 
Всеки в тази страна може да каже, че е заплашен. Трябва да се знае, че това е скъпоструващо средст во. Тогава да обединят напъните си Министерство на вътрешните работи и ДАНС , да обясняват случая и когато няма удостоверение и развиване на сигнала, самият политик към този момент може да си назначи, в случай че се опасява партийна защита и да не е държавна. Иначе всичко е на гърба на данъкоплатеца “, уточни още той.

 
Бившият началник на НСО описа за защитата на папа Йоан Павел Втори по време на визитата му в България през май 2002 година. Тогава ген. Владимиров беше награден с бронзов барелеф с лика на Светия Отец, наградени бяха и всички чиновници, взели участие в защитата по време на папското посещаване. Тогава швейцарската армия, която пази папата, се довери напълно на НСО и нейният професионализъм – в България пристигнаха единствено двама представители на армията и техния военачалник, всичко друго беше обезпечено от нас, напомни Димитър Владимиров.-->
 
„ Това посещаване беше историческо, за щото рухна митът за българската диря в покушението на папата. Най-малкият фал можеше да провокира отзив, че в България по този начин или другояче сигурността не му е била на висота. Първоначално пристигнаха двама представители от швейцарската защита и споделиха, че разчитат на Националната работа за защита, тъй като тя се употребява с доста висок имидж. Докарахме папамобила авансово от Ватикана, пратихме наш водач, който го докара и всичко беше разчетено до милиметри - къде стопира, по какъв начин да се сложи стълбата, количката “, спомня си ген. Владимиров.

 
„ Когато пристигна, още на Летище София ние подготвихме един асансьор , който да го поеме от самолета и да го смъкна долу от другата страна, с цел да не се вижда, че върви мъчно. След привършване на мероприятието неговият секретар пристигна при нас и сподели: Светият отец ви благодари за надеждната и дискретна защита . Това беше огромно самопризнание за нас. Това ни остана в сърцето и душата, като още на идващия ден той пожела среща с ген. Владимиров и неговата защита. Благослови ни. За първо път награди шеф на специфична работа с баралеф. Изпратиха го един месец след визитата му от Ватикана. Бронзов облик на папата . Награди охраните с медали, с почетни знаци “, описа Владимиров.
 
„ Външният министър тогав а Соломон Паси изиска на самия площад да се качи в трабанта и да мине през хората. Бях изрично срещу това. Швейцарците си отдъхнаха, това е парадокс. Даже пристигна човек, който да бронира вероятно трабанта, само че аз споделих: Картон по какъв начин се бронира? Това беше безумно. Все отново удовлетворих и неговото предпочитание, като позволих, когато беше концертът в НДК, трабантът да се постави вдясно и когато слиза от стълбата, папата да благослови и трабанта “, спомня си още генералът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР