Във вечерта, в която беше обявено, че почина една от

...
Във вечерта, в която беше обявено, че почина една от
Коментари Харесай

Интер е супер. Супер шампион!

Във вечерта, в която беше оповестено, че умря една от легендите на италианския футбол - Джиджи Рива, Интер завоюва Суперкупата на Италия за трети следващ път!

„ Нерадзурите “ завоюваха осми трофей, откакто се постановиха с 1:0 над Наполи на стадион „ KSU “ в Рияд, Саудитска Арабия.

Единственото попадение в срещата падна в добавеното време на мача, когато огромната звезда на Интер Лаутаро Мартинес осъществя.

По този метод „ нерадзурите “ завоюваха първата Суперкупа на Италия в новия й формат, откакто на полуфинал мина и през Лацио.

Интер бе по-активният от двата тима в началните минути на срещата. „ Нерадзурите “ стигнаха до първата заплаха пред вратата на Наполи в 16-ата минута, когато Федерико Димарко навлезе към средата и стреля от границата на наказателното поле, само че около левия непряк дирек.

Лаутаро Мартинес съумя да вкара топката в мрежата зад Пиерлуиджи Голини в 39-ата минута, само че попадението не бе засечено поради засада на звездата на Интер.

Първото по-опасно състояние през второто полувреме бе на сметката на Наполи в 51-ата минута, когато Хвича Кварацхелия навлезе посредством дрибъл в наказателното поле на Интер и шутира към левия ъгъл, само че Ян Зомер се намеси по превъзходен метод.

В 60-ата минута Наполи остана с човек по-малко на терена, откакто Джовани Симеоне влезе жестоко в краката на Бенжамен Павар, за което си деяние получи втори жълт и респективно червен картон.

Хакан Чалханоглу можеше да даде задатък на Интер в 69-ата минута, когато пое топката и стреля от границата на наказателното поле, а топката профуча на сантиметри над напречната греда.

Хенрих Мхитарян на собствен ред опита да изненада Голини с удар от далечно разстояние в 82-рата минута, само че и той не съумя да откри задачата.

Марко Арнаутович получи топката в наказателното поле на Наполи в 85-ата минута и не се поколеба да шутира отблизо разстояние в долния ляв ъгъл, само че Пиерлуиджи Голини се намеси по удивителен метод.

След безредие в наказателното поле на Наполи в 90-ата минута, топката се озова в краката на Лаутаро Мартинес, само че ударът му отблизо разстояние бе отразен от Голини, който сподели забележителен инстикт.

Интер нанесе финалния си удар в първата минута от добавеното време на срещата. Бенжамен Павар напредна по лявото крило и подаде паралелно на голлинията в наказателното поле на Наполи. Там Давиде Фратези пропусна топката за Мартинес, който с първото си допиране опъна мрежата и прати трибуните в възторг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР