Във вчерашния атентат в Барселона с микробус, врязал се в

...
Във вчерашния атентат в Барселона с микробус, врязал се в
Коментари Харесай

Атаката в Барселона е шестата с превозно средство в Европа за последната година

Във вчерашния атентат в Барселона с микробус, врязал се в пешеходци, починаха 13 души, а ранените бяха минимум 100. Подобна офанзива имаше през нощта и в курорта Камбрилс в Каталуния. Там бяха ранени шестима души и премахнати петима обвинени терористи.

Миналата година " Ислямска страна " прикани мюсюлманите в цяла Европа да правят офанзиви в огромните градове на Стария континент с коли и други транспортни средства.

Във връзка с двете офанзиви организация " Асошиейтед прес " напомня най-големите сходни атентати в Европа, осъществени през последната година.

На 19 юни 2017 година британец, за който се твърди, че имал антиимигрантски и антимюсюлмански убеждения се вряза с кола в богомолци край джамия в Лондон. Един човек бе погубен и 9 бяха ранени.

На 3 юни 2017 година трима ислямисти прегазиха пешеходци на Лондонския мост и след това нападнаха с ножове минувачи в прилежащия квартал. Убити бяха 8 души и ранени десетки.

На 7 април 2017 година мъж подкара откраднат камион в центъра на Стокхолм и прегази минувачи. Загинаха 5 души, а към 15 бяха ранени.

На 22 март 2017 година мъж прегази пешеходци на моста Уестминстър в Лондон и умъртви 4 души, а след това намушка до гибел служител на реда.

На 19 декември 2016 година радикализиран тунизиец подкара откраднат камион през коледен базар в Берлин и умъртви 12 души. Десетки бяха ранени. Нападателят избяга и бе премахнат в Милано от полицията.

На 14 юли 2016 година радикализиран мъж, живеещ в Ница, прегази с камион хора, събрали се на крайбрежен бул. в града на националния празник на Франция. Загинаха 86 души и стотици бяха ранени.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Атаката в Барселона (15)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР