Във възка с ограничението на разпространението на Ковид-19 в Турция

...
Във възка с ограничението на разпространението на Ковид-19 в Турция
Коментари Харесай

С новите мерки, които въведе, Турция съвсем оряза мераците на българите за шопинг

 Във възка с ограничаването на разпространяването на Ковид-19 в Турция вкараха нови и по-строги ограничения. Решения е още от 17.11.2020 година, само че влязоха в действие петък, 20.11.2020г., 20,00ч. Съдейки по мненията в обществената мрежа българите, които обичат да се разхождат до Турция за на ниска цена пазар и вкусна храна, малко са комплицирани и се питат: " А за българи важат ли? ", видя Plovdiv24.bg . Предлагаме на вашето внимание ограниченията, а вие сами преценете дали си заслужава да рискувате.

1. Търговските центрове, пазари, бръснарски, фризьорски и козметични центрове ще могат да обслужват клиенти единствено сред 10:00 и 20:00 часа.

2. Местата за хранене и питиета като заведения за хранене, сладкарници и кафенета могат да бъдат отворени сред 10:00 и 20:00 часа единствено за взимане на храна за дома. Няма да може да се употребява в заведенията. Местата за храна и питиета, ситуирани на междуградски автомагистрали, при изискване че те не се намират в жилищен регион, ще бъдат освободени от рестриктивните мерки.

3. До 31.12.2020 година или до взимане на ново решение, ще бъдат затворени: киносалоните, кафенетата, интернет кафенета / зали, електронни игрови зали, билярдни зали, клубове и чаени градини, както и заведенията за наргиле, които бяха затворени преди този момент.

4. Във всички провинции жителите на 65 и повече години ще могат да излизат сред 10:00 и 13:00 денем, а жителите под 20 години (родени на и след 01.01.2001г.) сред 13:00 и 16:00 денем. С изключение на чиновниците, които показват документ, че работят. Гражданите от посочените възрастови групи ще бъдат лимитирани да излизат на улицата отвън тези часове.

5. Ще бъде лимитирано излизането през почивните дни(комендантски час), като се изключи времето от 10:00 до 20:00 часа. Изключение вършат работещите в произвеждане и доставка на услуги. В тази връзка комендантският час ще бъде стеснен от 20:00 часа в събота, 21 ноември до 10:00 часа в неделя, 22 ноември, и от 20:00 часа в неделя, 22 ноември до 05:00 часа в понеделник, 23 ноември. През идващите уикенди, в случай че няма друго решение, ще се съблюдават същите часове.

6. Практиката за налагане на възбраната за тютюнопушене в избрани зони, като улици, площади и спирки на публичния превоз, остава в действие.

7. Областните и общинските управи, би трябвало да подсигурят по-голяма отдалеченост сред хората в градския превоз. Ако би трябвало ще се усилят броя на курсовете.

8. Сватбените церемонии би трябвало да се правят при изискване за съблюдаване хигиенични ограничения: маска, разстояние, правила за разчистване, минимално присъединяване и най-малко 20 минути сред всяка сватбена гала, с цел да се извърши стерилизация. Сватбените церемонии ще се организират за най-много един час с ограничавания при подредбата на местата, маски, дистанции и с правила за разчистване.

9. През интервалите, когато има комендантски час през почивните дни, няма да може да се пътува с персонални транспортни средства в границите на града, както и сред разнообразни градове.

Информацията е от уеб страницата на Министерството на здравеопазването в Турция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР