Във въздушното пространство над Украйна са засечени руски балони с

...
Във въздушното пространство над Украйна са засечени руски балони с
Коментари Харесай

Киев: Руснаците пускат балони с рефлектори, но ситуацията е под контрола на украинската ПВО

Във въздушното пространство над Украйна са засечени съветски балони с ъглови рефлектори, заяви представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат за в. " Украинска истина ", съобщи организация УНИАН, представена от Българска телеграфна агенция.

Това са балони с ъглови рефлектори. Украинската Противовъздушна отбрана следи радиолокационно тези въздушни цели, които се движат с ниска скорост. В украинското небе дежурят изтребители. Ситуацията е под надзор, увери Игнат.

Говорителят означи, че такива балони могат да попаднат във въздушното пространство на прилежащи на Украйна страни, защото полетът им зависи от това накъде и с каква мощ духа вятърът.

По-рано през днешния ден бе обявено, че румънската войска е вдигнала два изтребителя МиГ поради дребна въздушна цел, наподобяваща метеорологичен балон, която е била засечена в 12:30 часа на височина от към 11 000 метра във въздушното пространство на Румъния, в югоизточната част на страната. Два самолета МиГ-21 Лансър на румънските Военновъздушни сили са претърсили региона, само че не са засекли задачата нито образно, нито на бордовите радари.

Както уточни Игнат, тези балони могат да са с разнообразни размери, само че би трябвало да са задоволително огромни, с цел да могат да издигнат ъглов рефлектор. Руските окупатори ги употребяват за разузнаване и за похищение на вниманието на украинската Противовъздушна отбрана.

На 4 февруари украинският министър на защитата Олексий Резников заяви, че съветските военни са се пробвали да се пазят от удари с ХАЙМАРС, осъществявани от въоръжените сили на Украйна, с ъглови рефлектори.

" Цялата територия наоколо до Херсонския мост беше осеяна с десетки такива съветски рефлектори. Врагът се опита да употребява този анахронизъм, с цел да се отбрани от... ХАЙМАРС ", сподели тогава министърът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР