Във въздуха на Народното събрание се носи усещане за сценарий.

...
Във въздуха на Народното събрание се носи усещане за сценарий.
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Корпоративни интереси прозират зад казуса с пристанище Росенец

Във въздуха на Народното събрание се носи чувство за сюжет. Това сподели пред Нова тв депутатът от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев.

От партията на Слави Трифонов подозират, че откакто страната приключи концесията на пристанище „ Росенец ”, може да се окаже, че тя ще бъде дадена на „ петролна компания, близка до кръгове, присъстващи мощно в Народното събрание ”. „ Определени решения се вкарват в Народното събрание под маската на евроатлантизма, само че в действителност това е единствено една маска, зад която се крият персонални, локални, финансови ползи ”, безапелационен беше Вълчев. Той съобщи, че не спешен пиар стои зад решението за пристанището, а прозират корпоративни ползи.

По отношение на държавния бюджет от Има Такъв Народ са пресметнали, че в случай че Данък добавена стойност в ресторантьорския и туристически бизнеси бъде върнат от 9 на 20%, в хазната ще влязат 152 млн. лева По думите на депутата сега рецесия няма. Те биха покрили настояванията на синдикатите, добави Вълчев и акцентира, че по този метод няма да се пипат приходите на държавните предприятия.

Той не скри, че партията гледа с вяра към локалните избори, които предстоят през есента. „ Силно евентуално е в София да имаме независим претендент за кмет ”, сподели националният представител.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР