Във вашия регион има между 10 и 12 000 украинци

...
Във вашия регион има между 10 и 12 000 украинци
Коментари Харесай

Агенцията за бежанците на ООН похвали Община Варна за украинците

Във вашия район има сред 10 и 12 000 украинци и придвижването на хора продължава. Местните и регионалните управляващи имат основна роля и ние желаеме да продължим да работим с Вас, сподели Седа Кузулидж - ръководител на Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации на среща със секретаря на Община Варна Нора Момчева.

Хората, които напуснаха родината си, станаха част от нашата общественост и ангажимент на общината е да се грижи за тях. Затова и ние предоставяме всички услуги, които касаят бита на хората – здравни услуги в общинските ДКЦ-та, обществени услуги, в това число психическа поддръжка. За децата бе обезпечена опция за обучение в общинските учебни заведения, детски градини ясли, опция да посещават гратис дружно с българските си връстници школите на Общинския детски комплекс, изясни на собствен ред Нора Момчева.

Седа Кузулидж акцентира, че помощта от Община Варна е високо оценена от организацията и ще бъде споделяна на огромни международни конгреси.

Тя дружно с Хайонг Ким - консултант по координацията сред организациите на Организация на обединените нации и Борис Чеширков – консултант " Комуникации “ към Върховния комисариат на бежанците, се срещнаха през днешния ден с госпожа Момчева във Варна. По време на срещата бяха разисквани и бъдещи дейности за помощ и адаптиране на деца и възрастни хора със специфични потребности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР