Във Вашингтон започна срещата между американския президент Доналд Тръмп и

...
Във Вашингтон започна срещата между американския президент Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Започна срещата Тръмп-Порошенко във Вашингтон

Във Вашингтон стартира срещата сред американския президент Доналд Тръмп и неговия украински сътрудник Петро Порошенко. По-рано Порошенко разгласи в профила си във Facebook, че ще се срещне с Тръмп във Вашингтон. При това той акцентира, че президентът на Съединени американски щати ще одобри украинския водач преди президента на Русия Владимир Путин.

" Гардиън ": " Унизителен банкет " чака Порошенко в Съединени американски щати

Срещата сред президентите на Украйна и Съединени американски щати в Белия дом дава обещание да е къса и, най-вероятно, няма да проясни позицията на администрацията във връзка с Киев, написа английският вестник The Guardian.

По данни на изданието, когато Петро Порошенко е напуснал Киев, срещата към момента не е била съгласувана поради подозрения на Тръмп. В последна сметка страните постигнали компромис - първо Порошенко ще бъде признат от вицепрезидента Майк Пенс, а по-късно те двамата ще отидат при стопанина на Белия дом.

Подобен формат разрешава на Доналд Тръмп да не стои до Порошенко и да не прави изказвания за двустранните връзки, както е признато след множеството сходни срещи.

Така на американския водач няма да се постанова да показва позиция по отношение на Крим и обстановката в Донбас, написа английският вестник.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР