Във Вашингтон, САЩ, собственици на магазини, които страдат от неконтролирани

...
Във Вашингтон, САЩ, собственици на магазини, които страдат от неконтролирани
Коментари Харесай

Вместо стоки на рафтовете - снимките им. Защо?

Във Вашингтон, Съединени американски щати, притежатели на магазини, които страдат от неконтролирани обири, са намерили метод да се борят с тях. Отсега нататък вместо артикули по рафтовете те слагат техни фотоси. 

Над 900 търговски обекта в града възнамеряват да затворят следващата година поради непрекъснати обири. Около 1500 аптеки също са застрашени от затваряне.
Напоследък зачестиха случаите, когато няколко десетки обирджии, най-вече младежи, нахлуват в търговски обект, крадат и повреждат стока и бягат, пише Daily Mail. Охраната, която дежури в магазина, просто не може да се оправи с нашествието на крадците. След такива нападения по рафтовете не остава съвсем нищо.   На фотографията се виждат тоалетна хартия, кърпи и даже медикаменти На фотографията се виждат тоалетна хартия, кърпи и даже медикаменти
Поради това в доста магазини продуктите са сменени със фотоси и клиентите, които желаят да закупят продукта, натискат бутон, след което продавачът им го изнася от склада.

„ Когато влезете в магазин, може да си помислите, че затваря, тъй като няма съвсем нищо по рафтовете. Попитах служителя какво се краде най-вече и той единствено се засмя и сподели „ всичко “. Хвърлят храна и питиета на земята и ги тъпчат, оставяйки огромна неразбория “, сподели репортерът на Fox 5 Сиера Фокс пред феновете.

Подобна е обстановката и в локалните аптеки. Заради обири жителите рискуват да останат без медикаменти.

Жителите на Вашингтон, които пътуват в чужбина, са сюрпризирани по какъв начин в Европа могат елементарно да имат скъпи преносими компютри и други домашен уреди по рафтовете на магазините, без никой да ги открадне.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР