Във Варна вече часове наред не спира да ваи дъжд,

...
Във Варна вече часове наред не спира да ваи дъжд,
Коментари Харесай

Във Варна продължава да вали. НИМХ предупреждава за лошо време утре

Във Варна към този момент часове наред не стопира да ваи дъжд, а на следващия ден времето ще е по-лошо.

Националния институт по метеорология и хидрология афишира „ жълт код “ в 13 области от източната част на страната за превалявания от сняг и формиране на снежна завивка сред 10 и 15 см.  Ще духа сдържан до мощен най-вече северен вятър и ще има виелици и навявания.

Според прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология следва динамична оперативна конюнктура. През нощта ще е облачно с превалявания от сняг, по-значителни в централните и източните региони на Северна България. Ще продължи да духа сдържан, в Източна България мощен северен вятър и там ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са от минус 4° до 1°. Утре преди обяд в цялата страна ще продължи да вали сняг. След обяд от запад преваляванията ще стартират да стопират и облачността ще се раздира. Най-късно преваляванията ще спрат в крайните източни региони. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан. Ще продължи да нахлува леден въздух и оптималните температури ще са сред минус 1° и 4°.В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа мощен до плевел вятър от север-североизток, който последователно ще стартира да отслабва. Максимална температура на 1200 метра - към минус 7°, на 2000 метра – минус 12°.По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад, който по здрач ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0°-3°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 
За 06.02.2020 година НИМХ-МОН афишира „ жълт код “ в 13 области от източната част на страната за превалявания от сняг и формиране на снежна завивка сред 10 и 15 см. Ще духа сдържан до мощен най-вече северен вятър и ще има виелици и навявания.
Явления: преди пладне в цялата страна ще има превалявания от сняг, след пладне последователно ще стопират най-късно в Източна България и планините. Намалена видимост при дъжд. Условия за преспи и снегонавявания.  Заледявания.
Kоличество на дъжда: 5-15 см снежна покривка; в Предбалкана, планинските региони 15-30 см; по високите планински елементи над 30 см.   
Вятър: от северозапад-север-североизток 7-10 м/с, с пориви до 12-15 м/с; в Източна България и планинските региони 10-15 м/с, с пориви към и над 20 м/с.  

Правила за безвредно държание при мощен вятър :

Ако сте вкъщи при възникването на извънредно мощен вятър, е добре да изключите тока и газта. Вратите и прозорците би трябвало да бъдат добре затворени, а от первазите да бъдат отстранени всички неукрепени предмети /саксии, декорация и др./.
Не бива да оставате навън за дълго време поради заплаха от падащи предмети от заобикалящите ви здания.
Силните ветрове засягат най-често покривните структури и горните етажи - преценете и, в случай че е належащо, използвайте за леговище приземните етажи и мазето на постройката.
Ако сте надалеч от вкъщи, заслон може да намерите в публични постройка и в подлези.
Когато сте на път, добре е да спрете автомобила си навън място, надалеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси.
Ако сте отвън транспортно средство, потърсете ниските места в региона, където да изчакате прекосяването на опасността 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте заб
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР