Във Варна се готвят за празничното отбелязване на 75 години

...
Във Варна се готвят за празничното отбелязване на 75 години
Коментари Харесай

Варненската опера срещна режисьорката Вера Немирова и диригента Павел Балев в „Дама Пика“

Във Варна се готвят за празничното отбелязване на 75 години от основаването на Варненската опера. Забележителни български създатели са поканени да създадат напълно нова режисура на операта „Дама Пика“ от Чайковски: режисьорката Вера Немирова и диригентът Павел Балев, сценографът Юлиян Табаков, хореографката Анна Пампулова. Участват чудесните солисти, хор и оркестър на трупата. 
Предпремиерните спектакли са на 15 и 16 април. За тях в предаването „Алегро виваче“ по „Хоризонт“ описаха Вера Немирова и маестро Балев, както и директорката на Театрално-музикалния продуцентски център Даниела Димова. 
 Вера Немирова Постановката на „ Дама пика “, която Вера Немирова направи с маестро Сейджи Озава и звезден солистичен състав през 2007 година, напълно неотдавна беше възобновена във Виенската държавна опера при голям триумф и с лъчение по интернет за многомилионната публика по света. Чуйте в изявлението нейната история с това заглавие и какво ще бъде особеното в режисьорска й идея във Варна. 
 Павел Балев Маестро Балев сега е непрекъснат гост-диригент на Варненската опера и споделя, че „Дама Пика“ му дава опция да работи по създаване на характерния тон, който музиката на Чайковски изисква.
А Даниела Димова прибавя акценти в програмата, която ще съпътства отбелязването на 75-годишнината на Държавна опера – Варна.
`Изложба Чуйте интервютата в звуковите файлове.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР