Във Варна също имаше много празнично настроение. Там хиляди ученици

...
Във Варна също имаше много празнично настроение. Там хиляди ученици
Коментари Харесай

Най-масовото изпълнение на „Върви, народе възродени“, шествия и тържества в страната за 24 май

Във Варна също имаше доста празнично въодушевление. Там хиляди възпитаници и учители излязоха на централния площад в града с балони и цветове в - бяло, зелено, алено... Те бяха от детски градини, образователни заведения и културни институти в града, а събралите се многочислени фенове приветстваха преминаващите.

Във Велико Търново се образува дълга колона от учители, възпитаници и учени, които също извървяха шествие. Над 1000 деца, възпитаници, студенти, учители и преподаватели, дейци на културата и изкуствата, поданици и посетители на града извършиха основната улица от площад „ Велчова завера “ до пространството пред паметника „ Майка България “.

В Русе хиляди възпитаници, учители и родители шестваха във връзка 24 май. В парада се включиха Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев и барабанчиците от Националното учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов ".

В Плевен , с многолюдно шествие и осъществяване на " Върви, народе възродени! " от 10 хорови обединения, бе празнуван 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

В Бургас, Добрич, Търговище, Враца, Стара Загора, Шумен и още доста други градове в страната утрото стартира с тържества по централните улици и ще продължи с празнична стратегия до късния следобяд на 24 май.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР