Във Варна не достигат приемните семейства, въпреки че в момента

...
Във Варна не достигат приемните семейства, въпреки че в момента
Коментари Харесай

Приемните семейства във Варна не достигат

Във Варна не доближават приемните фамилии, макар че сега те са над 100. В началото на тази година са утвърдени 6. Според експертите в отдела за “Закрила на детето ” са нужни най-малко още 10. Най-голяма е потребността от приемни фамилии за новородени.

Варна

През миналата година в приемни фамилии са настанени 32 деца. От отдела за протекция на детето към общинската дирекция „ Социално подкрепяне “, който обслужва общините Варна и Аксаково, споделят, че от приемни родители постоянно ще има потребност, защото по разнообразни аргументи към 10% от приемните фамилии отпадат.
Анна Конукова, началник на Отдела „ Закрила на детето ” във Варна
“Миналата година се смени целият екип, който работи, той е по план “Приеми ме ” към Община Варна е екипът, който работи с приемните семйства, набира ги, поддържа ги и от самото начало, до момента в който има настанено дете, тъй че нямахме нови. ”
Миналата година 6 фамилии са подали документи за приемни родители.
Анна Конукова, началник на Отдела „ Закрила на детето ” във Варна
“Само едно от тези 6 е за новородени, а имаме много огромна потребност от фамилии за новородени деца. Всички деца от родилен дом, за които родителите са взели решение, че не могат да се грижат, се настаняват в приемни фамилии. ”

Понякога на обществените служащи се постанова да търсят приемни родители за повече деца, които са от едно семейство.
Анна Конукова, началник на Отдела „ Закрила на детето ” във Варна
“Често пъти се постанова да настаняваме деца, които са братя и сестри в разнообразни фамилии и това затруднява работата, тъй като за децата едно извеждане е стрес. ”
През миналата година към 100 деца са настанени в приемни фамилии в общините Варна и Аксаково.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР