Във Варна на Гергьовден способностите си показа Морският специален разузнавателен

...
Във Варна на Гергьовден способностите си показа Морският специален разузнавателен
Коментари Харесай

Зрелищно и безупречно: Морските ни тюлени показаха как действат по въздух, суша и земя

Във Варна на Гергьовден качествата си сподели Морският специфичен разследващ отряд – една от най-елитните елементи на военноморските ни сили, по-известни като морските тюлени на България. Те са неповторими за българската войска, защото работят по въздух, суша и вода.

Командосите от морския отряд " Тихина " са единственото парашутно-водолазно формирование във въоръжените ни сили. Бойните плувци употребяват неконвенционални начини.
Снимка: btvnovinite.bg
" За някои това е зона " некомфорт ", за нас е обикновено. Казват: " Вие сте луди да ги вършиме всички тези неща ", само че за нас това е обикновено всекидневие ", споделя кап.-лейт. Георги Янев от Морския специфичен разследващ отряд.

" Това да си еднообразно добър във въздуха, при осъществяване на парашутни скокове, да десантираш от вертолет, да се гмуркаш с водолазно снаряжение, разнообразни видове, да стреляш, да бягаш по сушата, да управляваш разнообразни транспортни средства, бих споделил си е в кръвта ", разяснява кап. II сан Герман Славов, пълководец на Морския специфичен разследващ отряд.
Снимка: btvnovinite.bg
Във взаимоотношение с морската авиация, командосите демонстрираха десантиране на тактически екипи по въздух и вода, и динамична пукотевица, присъща при скоротечни дейности – рейдове, засади или преодоляване на обекти, завзети от терористи.

" Специалното на специфичния отряд са хората. Това са най-ценния ни капитал ", споделя кап. III сан Георги Калинов, заместник-командир на Морския специфичен разследващ отряд.
Снимка: btvnovinite.bg
Кулминацията беше колективен доцелен парашутен скок. Въпреки мощния вятър, четирима военнослужещи се приземиха на тъкмо избраното място, развявайки трибагреника и флаговете на общината, на военноморските сили и на морския отряд.

" Готови сме да защитим морския суверенитет и свободата на корабоплаването в националните морски пространства ", разяснява кап. I сан Камен Кукуров, шеф на щаба на Военноморски сили.
Снимка: btvnovinite.bg
Варна видя и бърза евакуация на тактически екипи. А представителният духов оркестър на Военноморските сили изнесе празничен концерт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР