Във Варна куклен театър за децата в детските градини може

...
Във Варна куклен театър за децата в детските градини може
Коментари Харесай

Община Варна управлява с „желязна ръка“: Куклен театър за децата в градините – само два пъти в годината, не повече!

Във Варна куклен спектакъл за децата в детските градини може да има единствено два пъти в годината, не повече. При това, единствено по празници, и то мотивите би трябвало да са подбрани по убеждение на шефовете. Това предписание ядоса и разочарова стотици варненски родители.

Ограничението е въведено със заповед на шефа на просветната дирекция в общината Лилия Христова. Тя с дата 6 декември, Никулден, датата, на която във Варна по традиция се палят светлините на градската коледна елха и стартира програмата за празниците.

Причината да се лимитират куклените представления, посочени в заповедта на Христова са, че родители се оплакали, че непрекъснато им желаят в допълнение пари за провеждането им.

Представленията в някои случаи били над 10, което очевидно съгласно директорката си е чисто разсипничество. Затова тя подхваща твърда промяна – не повече от две представления на година. Ако този предел се надвиши – административни санкции за отговорните.



Не е ясно какъв брой индивида са се оплакали от „ прекомерния “ брой куклени представления в детските градини. Близо 800 обаче са хората, които са подписали петиция в интернет срещу ограничаването.

„ Във времето, в което младото потомство е толкоз деградирало, лишено от полезности, морал и просвета, и поради неналичието на мозък у няколко майки, се лишават толкоз доста деца от тази магия... В забързаното ни всекидневие малко от нас съумяват да водят събота и неделя децата си на спектакъл и вместо да се радваме, че театърът отива при децата ни, ние го гоним... Уважавам мнението и на тези майки, само че искам и моето(надявам се и вашето) да бъде почетено, като се върнат представленията още веднъж в детските градини. Да се образуват сборни групи, в границите на този един час за децата, чиито майки не желаят те да бъдат „ облъчени ” културно... Варненският куклен спектакъл е международно приет, само че както постоянно страната е мащеха за “децата си ”... “, това написа създателят на петицията Вяра Пенчева.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР