Във Варна и Велико Търново днес температурите достигнаха до 14

...
Във Варна и Велико Търново днес температурите достигнаха до 14
Коментари Харесай

Като пролет: В тези български градове днес хората разсъблякоха връхните дрехи

Във Варна и Велико Търново през днешния ден температурите доближиха до 14 градуса. 13° е било в Плевен, 12° в Бургас. Причината - югозападен вятър, с който към страната се придвижва по-топъл въздух.

Затоплянето ще продължи и през идващото денонощие. Сутринта температурите ще бъдат сред минус 2° и 3° градуса, следобяд, в по-голямата част от страната- от 10° до 15°, в северозападните региони, където ще бъде съвсем безшумно - от 6° до 8°. В останалата част от страната ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Ще има променлива облачност с повече слънчеви часове в Източна България.

По-често забележителна облачност и сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър в планините и все по-високи температури и там - оптималната на Пампорово и Боровец ще е към 3°, на Алеко - малко под нулата.

Не единствено у нас, стопляне се чака на всички места на Балканите, както и в Източна Европа, в това число и в Европейска Русия. В западните региони от континента следва захлаждане. Ще бъде прохладно, доста региони - с превалявания, тук-там интензивни.

Предупреждение за обилни количества е в действие на Апенините, както и в западните региони от Балканите. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже въздействие на времето и у нас.

В събота и неделя към момента основни превалявания не се чакат, само че ще духа доста мощен югозападен вятър, с който ще продължи да прониква по-топъл въздух. През новата седмица обаче се чака ново, внезапно и значително захлаждане, сериозна валежна конюнктура и още веднъж сняг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР