Във Върмонт, САЩ, е открит застрашен вид орхидея, чието наличие

...
Във Върмонт, САЩ, е открит застрашен вид орхидея, чието наличие
Коментари Харесай

Откриха застрашен вид орхидея за пръв път от 120 години

Във Върмонт, Съединени американски щати, е открит заплашен тип орхидея, чието съществуване в щата не е потвърждавано от 1902 година, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на локалната Служба за лов на риба и дива природа. Ботаници от службата удостоверяват, че популация на дребна вихрова погония (Isotria medeoloides) е открита в предпазен регион на Уайнуски Вали Парк в окръг Читенден. За да защитят застрашените растения, чиновниците няма да разкрият точното им местоположение.

" Откриването на жизнеспособна популация от заплашен тип, за който в нашия щат не е съобщавано повече от век, е поразително ", споделя ботаникът Боб Поп.

Малката вихрова погония е необичайност и по света.

В предишното растението е срещано в източните щати и Онтарио. Популациите в Мейн и Ню Хемпшър виреят тук-там, отчасти огрявани от слънце, в това число в горски околности и сечища. Предишни търсения на типа във Върмонт са били несполучливи.

За първи път за популацията оповестяват двама локални учени предишното лято. Тази пролет те се връщат на мястото дружно с представители на Службата за лов на риба и дива природа, и удостоверяват съществуването на дребна вихрова погония, която по това време цъфти.

Следващата стъпка, която ще предприеме службата, е взаимно с Уайнуски Вали Парк да търси растението в близкия предпазен регион и да следи популацията, с цел да се увери, че тя има най-хубавата опция да процъфтява във Върмонт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР