Във Върховния съд на САЩ се очаква да бъде даден

...
Във Върховния съд на САЩ се очаква да бъде даден
Коментари Харесай

Съдят Nvidia заради предполагаемо скрити приходи от криптовалути

Във Върховния съд на Съединени американски щати се чака да бъде даден ход на групов иск против Nvidia, в който се твърди, че компанията е подвела вложителите във връзка с въздействието на добива на криптовалути върху приходите ѝ през 2017-2018 година

Според основния прокурор на Съединени американски щати Елизабет Прелогар и юриста на SEC Тиодор Вейман изказванията заслужават в допълнение разглеждане.

Инвеститорите настояват, че Nvidia е показала погрешно растежа на приходите си, като го е приписала най-вече на гейминга, пренебрегвайки значителния принос на крипто добива. Апелативният съд на Девети окръг отчасти възобнови делото след първичното му преустановяване, подхранвано от свидетелски показания на някогашни чиновници.

Един от чиновниците разкри, че компанията е водила световен указател на продажбите на графични процесори на крипто майнърите, а различен означи директното присъединяване на основния изпълнителен шеф Дженсън Хуанг в полемиките по отношение на въздействието на криптовалутите върху данните за продажбите. Правните органи настояват, че управлението на Nvidia е било наясно с резултатите от крипто добива, само че е решила да ги подцени обществено.

Доказателствата от Prysm Group и разнообразни свидетелски показания сочат, че забележителната експозиция на Nvidia към крипто е била несъответстващо обявена, изключително след внезапния спад на приходите след срутва на криптовалутния пазар през 2018 година Тези комбинирани доказателства поддържат изказванието, че Хуанг съзнателно е подвел вложителите.

Първоначално отритнат през 2021 година заради липса на доказателства, искът бе обновен през юни след подаване на поправена молба. В него се акцентира смисъла на корпоративната бистрота при оповестението на нововъзникващите опасности, изключително тези, свързани с криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР