Във Върховния касационен съд (ВКС) е образувано наказателно дело №

...
Във Върховния касационен съд (ВКС) е образувано наказателно дело №
Коментари Харесай

ВКС ще разглежда жалби на Евелин Банев

Във Върховния касационен съд (ВКС) е формирано наказателно дело № 583/2017 година по касационни тъжби на подсъдимите Евелин Банев, Симо Карайчев и техните бранители и по касационен митинг от Софийската апелативна прокуратура против произнесената от Софийския апелативен съд (САС) нова въззивна присъда.
С първоинстанционната присъда подсъдимият Евелин Банев е приет за отговорен за осъществени закононарушения присъединяване в проведена незаконна група (ОПГ) за осъществяване на закононарушение пране на пари в изключително огромни размери. Подсъдимите Дишлиева, Добринова и Карайчев са приети за отговорни и наказани за осъществено закононарушение - присъединяване в ОПГ за да правят закононарушения.
С новата въззивна присъда подсъдимият Банев е приет за невиновен и оневинен по обвиняването за осъществено закононарушение, като е оневинен е отчасти и за закононарушението, в останалата част за същото първоинстанционната присъда е доказана. С тази присъда подсъдимият Карайчев е оневинен отчасти. Подсъдимите Дишлиева и Добринова са приети за невиновни и са оправдани по повдигнатите им обвинявания.
В касационните тъжби се акцентират доводи за позволени нарушавания на материалния закон, основни нарушавания на процесуалните правила и очевидна неправда на наложеното наказване, като се прави искане да се анулира присъдата на САС и делото да се върне за ново разглеждане.
В постъпилия митинг и в спомагателното документално ревю към него се акцентират доводи, засягащи всички касационни учредения по отношение на частите в присъдата, с които са оправдавани подсъдимите и са занижените санкции на Евелин Банев и Симо Карайчев.
Настоящото касационно произвеждане е второ подред, като с Решение № 191/27.05.2015 година по н.д. № 301/2015 година на Върховен касационен съд е анулирана новата въззивна присъда на САС, с която е анулирана присъдата на Софийски градски съд, и делото е върнато за ново разглеждане от различен състав на САС от стадия на правосъдното съвещание, заради позволени основни нарушавания на процесуалните правила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР