Във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка по повод

...
Във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка по повод
Коментари Харесай

ВАП проверява състоянието на Северната скоростна тангента и Софийския околовръстен път

Във Върховна административна прокуратура (ВАП) е формирана кореспонденция във връзка изпратен сигнал от ръководителя на Управителния съвет на съдружие " Европейски център за транспортни политики " до основния прокурор на Република България, по отношение на положението на Северната скоростна дъга и Софийски околовръстен път, оповестиха от прокуратурата.

В сигнала се твърди, че при изработен оглед са установени голям брой нарушавания с неправилно сложени и закрити от растителност пътни знаци, изчезнала пътна маркировка, отсъстващи ограничаващи системи за пътищата.

От ВАП е регистрирано, че по силата на Закона за пътищата и подзаконовите актове по приложението му обезпечаването на републиканския път в изискуемото положение е обвързване на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

ВАП е сезирала ръководителя на Управителния съвет на АПИ за да се откри налице ли са констатации за рискови дефекти по Софийския околовръстен път и дефицити, засягащи пътната сигурност по Северната скоростна дъга. В случаи на позитивни констатации, следва да се подхващат ограничения и дейности за привеждане на посочените пътни сектори в съответната нормативна експлоатационна валидност, която да подсигурява безвредното придвижване по пътищата.

АПИ следва да уведоми ВАП в едномесечен период за всички взети решения и подхванати ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР