Във въпрос от историческо значение се превърна положителната допинг проба

...
Във въпрос от историческо значение се превърна положителната допинг проба
Коментари Харесай

Роскосмос изписа на главния си вход: Камила, ти си просто Космос

Във въпрос от историческо значение се трансформира позитивната допинг проба на 15-годишната рускиня Камила Валиева в Пекин. 

От Роскомос изписаха на основния си вход в нейна поддръжка " Камила, ти си просто Космос "  

Дядото на съветската фигуристка Камила Валиева е изпратил видео обръщение, което било показано на тричленния състав на Спортния трибунал, позволил състезателката от самостоятелния шампионат при дамите на Олимпийските игри в Пекин.

Според The New York Times, мъжът записал клипа с телефон от купето на автомобил, показвайки пакет с медикаменти. Мъжът е декларирал, че от време на време приема триметазидин, когато получава пристъпи. Според експертите веществото, открито в тестът на Камила Валиева се употребява при сърдечни проблеми, пишат от Българска национална телевизия.

Майката на Валиева по време на показанията си в Русия декларира, че дядото съпровожда тинейджърката на тренировки всеки ден и остава с нея у дома, до момента в който майка ѝ се прибере от работа, макар че той живее в различен апартамент.

Предположението е, че лекарството за сърце, неразрешено от Световната антидопингова организация и предписано на дядото на Камила Валиева, най-вероятно е попаднало в тялото на фигуристката посредством общи кухненски съдове.

Изданието оповестява още, че в тестът на състезателката от декември с изключение на триметазидин са открити още две медикаменти, които могат да бъдат употребявани за лекуване на сърдечни проблеми - хипоксен и ел-карнитин. Последните две вещества обаче не са неразрешени.

Ръководителят на Американската антидопингова организация Травис Тайгарт разгласи, че всекидневно комбинацията от тези медикаменти е ориентирана към понижаване на умората, повишение на издръжливостта и успеваемостта.

Класирането на фигуристките в Пекин няма да бъде считано за дефинитивно

Версията, че медикаментът е одобряван от родственик на състезателката, най-малко съгласно съветски медии, има вероятности. Те показват като образец случая на състезателя на 110 метра с трудности Сергей Шубенков.

Няколко месеца преди Игрите в Токио предходната година той дава позитивен резултат за фуросемид. Оказва се, че тестът е нечиста с микрочастици от лекарство, което е взимал 3-месечният наследник на спортиста. Дисциплинарната комисия дефинира проблема като „ извънреден “, защото при подготвянето на препарата за детето са останали „ невидими частици “ от него в кухнята.

„ Дете на тази възраст не може да преглъща, по тази причина хапчетата трябваше да са приготвени по избран метод “, написа Шубенков в една от изявленията си в обществените мрежи.

Сергей Шубенков е оневинен за този случай и даже отпътува за Олимпийските игри, където обаче отпадна поради травма.

Времето, което лишило до оправдателната присъда на спортиста, е било шест месеца. Предположенията обаче са, че казусът на Камила Валиева може да се проточи по-дълго.

Камила Валиева заема първо място след късата стратегия в Пекин с 82.16 точки. Второто място е за рускинята Анна Шчербакова (80.20), челната тройка затваря японката Каори Сакамото (79.84). Александра Фейгин се класира за волната стратегия с 23-и резултат.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР