Във ваксината на Пфайзер и Бионтех мРНК кодира само част

...
Във ваксината на Пфайзер и Бионтех мРНК кодира само част
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Ваксинираните могат да са преносители на вируса

 Във имунизацията на " Пфайзер и Бионтех " мРНК кодира единствено част от вируса, а в " Модерна " се кодира целият ген. Единични случаи има на някои алергични реакции, чак до потрес не се стига. Това уточни проф. Радка Аргирова, вирусолог, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология. Тя разяснява, че надали ще има опция да се избира коя ваксина да си сложим. 

" Във всички случаи имунизациите са безвредни и която и да се случи за дадени човек - той може да бъде спокоен ", означи експертът.

Проф. Аргирова съобщи, че в случай че човек се е ваксинирал, само че и другите към него са се имунизирани, това значи добра ваксина. Но човек, който си е поставил имунизацията и е измежду хора, които не са, и наред с това не съблюдават и епидемиологичните ограничения, то тогава обстановката е друга. 

" Ваксинираните могат да са преносители на вируса ", удостовери проф. Аргирова.

" Колкото по-малко хора се имунизират, толкоз по-трудно ще преминем към естествения живот. Трябва да има засилена акция. Аз се имунизирах. Сега съм в този интервал, в който би трябвало изключително да се вардя да не се заразя. На 27-и ми е втората доза ", сподели още експертът.

Аргирова удостовери, че и у нас се ревизира за други разновидности на COVID-19, само че резултатите още не са подготвени. 

" Колкото по-малко хора се имунизират, толкоз по-трудно ще преминем към естествения живот. Трябва да има засилена акция. Аз се имунизирах. Сега съм в този интервал, в който би трябвало изключително да се вардя да не се заразя. На 27-и ми е втората доза ", добави вирусологът. 

" Аз се имунизирах доста скоро. Имах сензитивност на мястото, където ми се сложи имунизацията. Нищо изключително не беше. Един месец след втората ваксина считам да си направя тест за антитела, които ще са безусловно вследствие на имунизацията, тъй като преди имунизацията нямах никакви ", сподели проф. Аргирова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР