Във Вадуц, столицата на Княжество Лихтенщайн, се проведе значима работна

...
Във Вадуц, столицата на Княжество Лихтенщайн, се проведе значима работна
Коментари Харесай

България и Лихтенщайн обсъждат споразумение за избягване на двойното данъчно облагане

Във Вадуц, столицата на Княжество Лихтенщайн, се организира значима работна среща сред министъра на финансите на България Асен Василев и премиера и министър на финансите на Лихтенщайн Даниел Риш. Фокусът на диалозите беше върху опциите за сключване на съглашение за отбягване на двойното данъчно облагане , целящо подсилване на икономическите връзки сред двете страни.

Двамата водачи показаха единомислещо мнение, че такова съглашение би асъдействало доста за възстановяване на комерсиалните и капиталовите връзки . Министър Василев акцентира нуждата от засилен продан на данни сред данъчните администрации на двете страни, за битка с данъчните измами и укриването на налози.

Премиер Риш означи, че „ в политически несигурни времена, мощните партньорства в Европа са изключително значими “ , и акцентира желанието на Лихтенщайн да укрепи връзките си с България посредством такова съглашение.

Разглеждайки икономическите индикатори, стокооборотът сред България и Лихтенщайн през последните години демонстрира насърчителен растеж. Лихтенщайн е изнесъл артикули за България на стойност 13 милиона франка през 2021 година, което съставлява нарастване от близо 50% по отношение на миналата година. От своя страна, директният импорт на артикули от България в Лихтенщайн също отбелязва забележителен напредък.

Срещата също по този начин обхвана тематики като европейската политика и финансовите въпроси в еврозоната, с необикновен акцент върху уговорката на България към присъединението към еврозоната през 2025 година . Обсъдени бяха и съветската експанзия против Украйна и нейните обществени и стопански последствия за района.

Посещението на министър Василев в Лихтенщайн по покана на лихтенщайнското държавно управление, акцентира значимостта на интернационалното съдействие и продан на опит и практики в региона на финансите и стопанската система . Програмата на министъра включваше и посещаване на компанията Hoval, която оперира както в Лихтенщайн, по този начин и в България, наблягайки капиталовия интерес и взаимната изгода от такива интернационалните партньорства.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР