Във в. NZZ am Sonntag от Федералната комисия по електроенергия

...
Във в. NZZ am Sonntag от Федералната комисия по електроенергия
Коментари Харесай

Препоръчват на швейцарците да се запасят със свещи и дърва

Във в. NZZ am Sonntag от Федералната комисия по електрическа енергия предизвестяват, че обществеността би трябвало да чака краткотрайни спирания на тока тази зима, само че поучават всеки самичък да се погрижи по какъв начин да реши проблемите си в сходни случаи - например запасяване със свещи или с дърва, в случай че жителите разполагат с подобен вид отоплителни печки.

Швейцарското държавно управление също е на мнение, че всеки жител или бизнес в страната може да се оправи със лични сили с хипотетичната енергийна рецесия – при едвам 3.4% инфлация, надалеч под междинната за Европа и света.

В изявление за Sonntags Zeitung, водещият държавен икономист Ерик Шайдегер акцентира, че швейцарската стопанска система е постоянна и въпреки да не изключва енергийни проблеми през зимата, швейцарското държавно управление не възнамерява енергийни помощи за популацията, в това число данъчни облекчения, защото не са „ нито нужни, нито потребни ”.

„ Не споделям, че няма да имаме проблеми, само че сме в доста по-добра позиция “, акцентира икономистът и напомня, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР