Във сцена на световната премиера на новото BMW Серия 3

...
Във сцена на световната премиера на новото BMW Серия 3
Коментари Харесай

Новото поколение на BMW Серия 3 дебютира в Париж

Във сцена на международната премиера на новото BMW Серия 3 Седан се трансформира Автомобилното ревю в Париж. От над 40 години BMW Серия 3 Седан е олицетворение на спортната наслада от шофирането в премиум модел от междинния клас. С новия модел BMW се целеустремено се насочва към спортните обичаи на моделното семейство, които се акцентират и от множеството триумфи на спортната писта. Седмото потомство на BMW Серия 3 Седан слага нови стандарти във връзка с динамичността на ръководството, премиум качеството и нововъведенията в своя сегмент.
 Новото потомство на BMW Серия 3 дебютира в Париж @@@

Въвеждане на пазара с 5 мощни и ефикасни мотора

При въвеждането на пазара за новото BMW Серия 3 Седан ще се предлага избор сред пет мощни и ефикасни мотора. Гамата включва два четирицилиндрови мотора със 184 к.с. при BMW 320i (среден разход на гориво: 6,0 – 5,7 л/ 100 км) и със 258 к.с. при BMW 330i (среден разход на гориво: 6,1 – 5,8 л/ 100 км). Четирицилиндровите дизелови мотора са с мощ 150 к.с. при BMW 318d (среден разход на гориво: 4,5 – 4,2 л/ 100 км) и 190 к.с. при BMW 320d (среден разход на гориво: 4,7 – 4,4 л/ 100 км). BMW 330d (среден разход на гориво: 5,2 – 4,8 л/ 100 км) се задвижва от редови шестцилиндров дизелов мотор с 265 к.с. При старта на продажбите ще се предлага и интелигентното задвижване на четирите колела при BMW 320d xDrive (среден разход на гориво: 4,8 – 4,5 л/ 100 км; CO2 излъчвания: 125 – 118 г/км).

Иновативна техника на окачването за състезателен дух и комфорт на возене

При създаването на структурата на каросерията и окачването на новото BMW Серия 3 Седан изключително е наблегнато на нарасналата динамичност на ръководството, пъргавата управляемост, високата точност на кормилното ръководство и увереното негативно ускоряване. В взаимозависимост от разновидността на модела и с отчитане на спомагателното съоръжение личното тегло е намалено с до 55 кг по отношение на предходното потомство. Освен това новото BMW Серия 3 Седан има невисок център на тежестта и уравновесено в съответствие 50: 50 систематизиране на тежестта сред осите, както и всеобхватно нараснала издръжливост към извъртане на каросерията. Оптимизираните аеродинамични качества намаляват коефициента на въздушно противодействие до 0,23 (BMW 320d). Част от серийното, както и от опционалното М Спортно окачване са употребяваните за пръв път в модел на BMW амортисьори, работещи според от хода. Те имат забележителен принос за неповторимият в сегмента баланс сред състезателен дух и комфорт на возене, който дефинира характера на новото BMW Серия 3 Седан. Тяхното амортизиращо деяние, което се трансформира безстепенно и прогресивно според от съответния ход на окачването, обезпечава осезаемо усмиряване на придвижванията при гасене на съмненията само че неравни пътни настилки и при динамично шофиране по завои.

Освен М Спортното окачване със намаляване на каросерията с 10 мм се предлага и Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно ръководство. И двата опционални разновидността на окачването включват и Променливото спортно кормилно ръководство. В най-новия си вид то обезпечава още по-директно и точно чувство при завиване. Освен това се предлага и М Спортна спирачна система с четирибутални спирачни апарати на предната ос, които са лакирани в наследник цвят и носят логото на М. За моделите BMW 330i и BMW 330d в композиция с М Спортно окачване респективно Адаптивно М окачване се предлага и М Спортен диференциал. Напълно изменчивият блокаж с електронно ръководство на задния диференциал обезпечава доста повишение на сцеплението, пъргавината, стабилността и динамичността в завоите.



 Новото потомство на BMW Серия 3 дебютира в Париж @@@



Външен дизайн: ясни, прецизни сигнали за състезателен дух

С прецизните си линии и изразително моделираните повърхности новият дизайнерски език на BMW акцентира модерния и динамичен темперамент на новото BMW Серия 3 Седан. В съпоставяне с предходния модел то е пораснало на дължина с 85 мм до 4 709 мм, на ширина със 16 до 1 827 мм и на височина със единствено 1 до 1 442 мм. Пряко въздействие върху увереното и пъргаво държание на пътя имат удълженото с 41 до 2 851 мм междуосие, както и разширената с 43 мм предна и с 21 мм задна диря.

В предната част на автомобила господства огромната BMW бъбрековидна радиаторна решетка с достигащите непосредствено до нея фарове. Типичното им делене на две елементи се акцентира от присъщия разрез на предната ризница в контура на фаровете. Серийното съоръжение включва Full LED фарове. Като алтернатива се оферират LED фарове с уголемен обсег и Адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини за незаслепяващи дълги светлини с обхват от към 530 метра. При серийното съоръжение, както и при Sport Line и при Модел Luxury Line опционалните LED фарове за мъгла и Air Curtains са интегрирани във външните въздухозаборници, завършени като легнало „ Т “. Динамичният профил се господства от двете „ character “ линии и извития силует на праговете. Задната част на рамките на страничните прозорци с познатата “извивка на Хофмайстер” за пръв път е интегрирана в задната колона. Хоризонталните линии и тесните, стилно затъмнени задни светлини придават ширина и мощност на задната част.

 Новото потомство на BMW Серия 3 дебютира в Париж @@@

Интериорът: спортна атмосфера с висококачествено оформление

В интериора на новото BMW Серия 3 Седан новият език на формите обезпечава ясно оформление на повърхностите, което акцентира разточителното предложение на място и в композиция с ориентацията на кокпита към лидера подкрепя концентрацията на лидера върху протичащото се на пътя. Новата композиция от знаци, състояща се от надзорен екран и арматурно табло, високата междинна подпора и съгласуваното оформление на лекото и съвременно арматурно табло и тапицериите на вратите обезпечава обгръщащо чувство за шир и спортна атмосфера.

Уредите за ръководство са съсредоточени в няколко функционални полета. В центъра на арматурното табло във първокачествен блок са завършени знаците и бутоните за ръководството на климатичната апаратура и дюзите на вентилацията. За ръководство на светлинните функционалности служи поле от бутони до серийния състезателен кожен волан. Старт/Стоп бутонът към този момент е ситуиран в завършеното по нов метод поле за ръководство на междинната подпора, където с изключение на скоростния лост респективно селектора на трансмисията се намират и контролера на iDrive, бутоните на Контрола на шофирането и на електромеханичната паркинг спирачка.

Премиум атмосфера и висококачествено в допълнение съоръжение

Премиум характерността на новото BMW Серия 3 Седан може в допълнение да бъде нараснала с голям брой висококачествени и новаторски спомагателни варианти. Целенасочено индивидуализиране разрешават линиите на оборудването Модел Advantage, Модел Sport Line, Модел Luxury Line и Модел M Sport. Воланите с ново оформление и интериорните лайстни, опционалното кожено съоръжение Vernasca и кожената тапицерия и салон BMW Individual Merino, тапицираното със Sensatec арматурно табло или тапицираното с кожа BMW Individual арматурно табло, както и тризоновата автоматизирана климатична апаратура, стационарното отопление и опцията Телефония с безжично зареждане подсигуряват нараснал комфорт и извънреден жанр. Предното стъкло серийно е акустично, като алтернатива акустични стъкла се оферират и за страничните прозорци. Опционалният стъклен покрив е с удължена със 100 мм транспарантна повърхност. Опцията вътрешно осветяване обезпечава прелестно осветление на интериора, а озвучителната система Harman Kardon Surround Sound – оптималната приятност от звука. За разточителното чувство за шир в интериора способства и увеличената независимост за раменете и лактите на предните места, както и спомагателното пространство за краката и нарасналият комфорт на седене, качване и слизане на задните места. Багажникът с съдържимост 480 литра на новото BMW Серия 3 Седан предлага усъвършенстван комфорт на товарене. Серийното съоръжение включва разграничена и сгъваема в съответствие 40: 20: 40 облегалка на задната седалка. Като алтернатива се предлага автоматизирано задвижване на задния похлупак, както и теглич с електрическо задвижване. Функционалността на опционалния удобен достъп, оборудван с нови датчици за автоматизирано отключване и заключване на вратите включва и безконтактно отваряне и затваряне на капака на багажника.

 Новото потомство на BMW Серия 3 дебютира в Париж @@@

Лидерска роля по пътя към автоматизираното шофиране

Новото BMW Серия 3 Седан поема лидерската роля и по пътя към автоматизираното шофиране с помощта на доста разширения избор от новаторски асистиращи системи. Серийното съоръжение включва Предупреждение при заплаха от конфликт и за пешеходци със спирачна функционалност при градски условия, чиито най-нов вид предизвестява и за разпознати велосипедисти. Като алтернатива се оферират и Активен надзор на скоростта с функционалност Stop & Go и Асистент за шофиране с Предупреждение при овакантяване и промяна на лентата и Предупреждение при заплаха от удар откъм гърба и за напречен трафик. Като повсеместен пакет за комфорт и сигурност се предлага Асистентът за шофиране Professional, който включва и Асистент за завиване и водене в лентата. Той подкрепя лидера и при поддържане на курса в стеснени сектори и също така включва и Асистент за поддържане на лентата с дейна отбрана против непряк удар и помощ при отбягване на трудности. Новото потомство на BMW Head-Up екрана предлага увеличена повърхност на проекцията, ново графично оформление и спомагателни изобразявани наличия.

При маневриране и паркиране лидерът получава поддръжка от Контрола на дистанцията при паркиране и камерата за назад виждане. Освен това се предлага и Асистент за паркиране, който при паркиране и изкарване от паркомясто поема както въртенето на кормилото, по този начин и ускорението, прекъсването и избора на предавка на трансмисията Steptronic. Функционалността му включва и Асистент за придвижване на заден ход, който при придвижване обратно до 50 метра води автомобила точно по правата, премината преди този момент на челен ход.

Интуитивно ръководство и съвършена съгласуваност: BMW Operating

System 7.0 и BMW Intelligent Personal Assistant

За усъвършенстване на системата за индикации и ръководство необикновен принос има и новата BMW Operating System 7.0 с съвременни, цифрови и точно насочени към потребностите на лидера функционалности. Опционалният BMW Live Cockpit Professional включва единно завършени, ситуативни индикации с опция за индивидуализиране върху изцяло цифрово 12,3-инчово арматурно табло и 10,25-инчов надзорен екран. За интуитивно ръководство лидерът може да избира сред тъч-функцията на контролния екран, контролера на iDrive, бутоните на кормилото, BMW Управление с жестове и гласови команди. В новото BMW Серия 3 Седан за пръв път ще бъде показан и BMW Intelligent Personal Assistant, един образован, цифров асистент, който може да бъде заговорен с елементарното „ Hey BMW “. Уникалното спрямо другите цифрови асистенти е фактът, че може да бъде персонализиран и наименуван с име по желание. С BMW Intelligent Personal Assistant на борда на автомобила постоянно пътува един същински професионален специалист от BMW. Той може да изясни съвсем всички функционалности („ Как действа Асистентът за дългите светлини? “), осведоми за настоящия статус („ В норма ли е равнището на маслото? “) и обезпечава помощ при въпроси („ Какви са предупредителните известия? “). Той е съвършеният сателит и подкрепя лидера на първо място във всекидневието посредством въвежданията с естествени гласови команди при задания като работливост и развлечения. С постоянно възобновяване на настоящата операционна версия, която може да бъде конфигурирана на смарт телефона и автомобила посредством Remote Software Upgrade, непрекъснато ще се прибавят нови функционалности и благоприятни условия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР