Във френския курорт Биариц продължава срещата на лидерите на страните

...
Във френския курорт Биариц продължава срещата на лидерите на страните
Коментари Харесай

Втори ден от срещата на Г-7 в Биариц

Във френския курорт Биариц продължава срещата на водачите на страните от Г-7. Днес те се пробват да заговорят на един глас по проблемите на международната стопанска система, сигурност и неравенства. Доналд Туск и и Борис Джонсън не са постигнали напредък по въпроса за Брекзит, договорили са се да продължат контактите. Министрите на външните работи на Иран и Франция организираха диалози. Подробности за срещата на Г-7 от кореспондента на БНР Юлия Талева.


Разговорите на водачите от Г-7 протичат " без формалности, свободно и интензивно " по думите на френския президент Еманюел Макрон пред медиите. Той влезе в ролята на представител на срещата, с цел да изглади недоразуменията след разнопосочните изказвания, изключително по отношение на посредничеството на Франция по иранската тематика.
Еманюел Макрон - президент на Франция: Г-7 е неофициален клуб. Няма издадени публични мандати, има начинания, които ще продължат. Ще продължим да действаме, всеки в своята роля, аз приказвам от името на Франция, само че Г-7 не е инстанция, която дава мандати.
Макрон увери в общото единодушие на водачите да не позволяват Иран да създаде атомна бомба, нито дестабилизация на района. Той призна също, че международната данъчна система не е хармонична и че трябват старания за модернизиране на Световната комерсиална организация.

Съгласни да засилят разговора с Русия, множеството ръководители считат за рано връщането ѝ във формата Г-8. По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е податлив да я предложения на следващаия конгрес. Той организира обособена среща с новия английски министър председател Борис Джонсън, следена с изключително внимание пред идния Брекзит.

Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: С Англия имаме доста положителни търговски диалози. Ще реализираме доста огромна комерсиална договорка, по-голяма от досегашните и в този момент в един миг те няма да имат затруднение. Няма да имат котва на крайници си, тъй като тъкмо това имат те.
Драконовските ограничения за сигурност осуетиха проектите на антиглобалистите, които въпреки всичко съумяха да проведат протест срещу Г-7 в близкия град Байон.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР