Във Френския институт в София продължава поредицата от инициативи посветени

...
Във Френския институт в София продължава поредицата от инициативи посветени
Коментари Харесай

Френският институт в София ще бъде домакин на инициативата Нощ на идеите 2024 посветена на Олимпийските игри

Във Френския институт в София продължава поредицата от начинания отдадени на Летните Олимпийски игри в Париж.

На 11 април от 18:00 до 23:30 ч. ще се проведат полемики част от събитието " Нощ на концепциите 2024 " на тематика " Усилено тяло против интензивен човек - Въпросът за спорта, параспорта и границите на нашата човещина в България ".

Входът ще бъде свободен, като ще има обезпечен превод на френски и на български език, оповестиха от Института.

Докато Париж се приготвя за домакинство на Олимпийските и Параолимпийските игри, а София бе оповестена за Световна столица на спорта тази година, Френският институт в България посвещава Нощта на концепциите 2024 на тематиката за спорта, с акцент върху приноса на технологиите.

" Ще разгледаме софтуерните приложения в спорта и параспорта, какви са техните преимущества, само че и какви ограничавания ни постановат. Ще се опитаме да отговорим на въпроси, свързани с тяхното приложение в спортните практики, надпреварите или и по какъв начин спортът е средство за приобщаване. В по-широк проект ще се запитаме по какъв начин технологиите могат да служат по-добре на човечеството и дали техният принос ни оказва помощ да създадем по-добро общество ", означават от Френския институт.

В двете поредни полемики на 11 април ще вземат участие изявени персони и специалисти.

Първата полемика, от 18:30 до 20:00 ч. на тематика „ Спортът и новите технологии: средство за превъзмогване на себе си или софтуерен допинг? “, ще бъде отдадена на оборудването, употребена от спортистите и параспортистите.

Втората полемика от 20:15 до 21:45 ч. на тематика „ Наистина ли новите технологии служат на приобщаването в спорта? “, ще наблюдава връзката сред технологиите и приобщаващите добродетели в спорта.

Дискусиите ще бъдат последвани от прожекция на кино лентата „ We are people “ на Михаел Жеремиаш, първенец по тенис в инвалидни колички. Филмът наблюдава 150-годишната история на развиването на параспорта и разкрива борбата за равни права, която главните участници са водили, с цел да бъдат приети за същински спортисти.

В допълнение към тези три акцента на вечерта публиката ще може да се потопи в света на електронните спортове ( e-sport) посредством конзолите, очилата за виртуална действителност и таблетите, които ще бъдат разполагаем в медиатеката на Института през цялата вечер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР