Във френските болници започват експерименти за използване кръвта на морските

...
Във френските болници започват експерименти за използване кръвта на морските
Коментари Харесай

Euronews: Френските лекари се надяват, че пясъчните червеи ще помогнат да спасим света от коронавируса

Във френските лечебни заведения стартират опити за потребление кръвта на морските пясъчни червеи за лекуване на пациенти с респираторни болести, породени от ковид. Лекарите се надяват, че това ще помогне да се понижи броят на жертвите на епидемията.

А в Съединени американски щати инфектираните пациенти се пробват да се излекуват посредством преливане на кръв от тези, които към този момент са били заболели, оповестява Euronews.

Съюзник в битката против COVID-19 може би е открит в Бретан в Северозападна Франция. Говорим за морския пясъчник, червей с изключителни свойства. Хемоглобинът му е непосредствен до човешкия, само че е в положение да придвижва доста повече О2. Фактът, че пясъчните червеи оцеляват както на сушата, по този начин и във водата, видя биологът Франк Зал, написа "Поглед инфо ".

ФРАНК ЗАЛ, общоприет шеф на Hemarina : Червеят се съпротивлява на огромен брой физикохимични фактори. Пясъчният червей диша единствено в морето. В пясъка той стопира да диша за цели шест часа. Така открих вещество, което е дребен „ кислороден балон “, който разрешава на червея да издържи шест часа до идващия прилив.

Две френски лечебни заведения ще проведат опити върху потреблението на кръв от морски пясъчни червеи за лекуване на пациенти, страдащи от респираторни болести, породени от ковид.

Учени от целия свят се пробват да намерят способи за лекуване на COVID-19. Тифани Пинкни се възвърне - и тя се надява, че в кръвта й има нещо, което ще помогне на други пациенти. Според Брус Сейкис, американски доктор от Центъра за кръвопреливане, човек, който е имал COVID-19, може да бъде донор.

БРЮС СЕЙКИС , доктор: Едно взимане на кръв е задоволително, с цел да помогне на четирима пациенти.

Кръвната плазма на тези, които са се възстановили, съдържа антитела, които организмът им е изработил и които биха могли да оказват помощ на пациентите в острата фаза на заболяването да победят вируса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР