Във Френска Полинезия млад мъж оцеля след нападение на акула

...
Във Френска Полинезия млад мъж оцеля след нападение на акула
Коментари Харесай

От ръката ми буквално шуртеше кръв: Водолаз си направи аксесоар от зъбите на акула

В ъв Френска Полинезия млад мъж оцеля след нахлуване на акула и си направи бижута от зъбите й, забити в ръката му, написа „ Дейли остарял “.

20-годишният Ангъс Кокот плувал под вода с маска, шнорхел и плавници, съпроводен от другар. В един миг приятелите се разделили и Кокот бе атакуван от мрачно сива акула. Тя захапа ръката му и не я пусна, до момента в който мъжът не заби резачка за водолазно въже в хрилете ѝ. По думите му не е имал време за суматоха, по тази причина незабавно е подхванал дейности. Когато хищната риба отплувала, мъжът съумял да се изкачи на рифа и да повика помощ.

„ От ръката ми безусловно шуртеше кръв – изглеждаше като одрано пилешко бутче “, спомня си Кокот. Пострадалият бе откаран в болница с боен аероплан. Както се оказа, акулата прекъснала нервите и сухожилията на ръката. Наложили се комплицирани интервенции и присаждане на кожа.

'Shark chomped my arm - I'm getting its teeth made into earrings'
— Bristol Live (@BristolLive)
По-късно Кокот направи обеци от фрагменти от зъби на акула, извадени от тялото му. Гмуркачът означи, че не упреква акулата. Той схваща, че тя просто е защитавала територията си. Въпреки че Кокот към момента се възвръща, той чака с неспокойствие да се върне към гмуркането.

По-рано беше обявено, че във щата Флорида тъпоноса акула ухапа умел сърфист по крайници. Той завърза раната с въже за сърф и стигна самичък до болничното заведение. 

Припомняме и тази изложба от нашия списък:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР