Във Франция започна цяла информационна кампания с цел преформатиране на

...
Във Франция започна цяла информационна кампания с цел преформатиране на
Коментари Харесай

Париж направи от дървениците “оръжие на Русия”

Във Франция стартира цяла осведомителна акция за преформатиране на публичното мнение по въпроса за изпращане на войски в Украйна. Френското общество е изрично срещу сходна случка. Какви способи употребяват, с цел да го убедят и какво общо имат с това буболечките, трансформирали се в опасност за идната олимпиада в Париж?

След като изрази откритото си желание да изпрати войски в Украйна, с цел да предотврати военното проваляне на киевския режим, френският президент Еманюел Макрон ненадейно се натъкна на недоумение измежду съгражданите си (и в същото време гласоподаватели които, апропо, доста скоро би трябвало да гласоподават на изборите за Европейски парламент). Гражданите, които от две години бяха убеждавани, че предоставената на Украйна помощ сигурно не прави Франция воюваща страна, усетиха, че нещо не е наред и се разтревожиха. В няколко анкети, поръчани от медиите, французите по най-категоричен метод показаха изрично „ не “ на изпращането на френски войски в Украйна.

За да смекчат усещането и в това време да се опитат да завоюват публичното мнение на своя страна, Макрон и другарите му започнаха цяла акция за увещание на съгражданите си. В петък външният министър Стефан Сежурне даде дълго изявление за радиостанция “Франс Интер ”, в което приказва по-подробно за връзките с Русия. Изявленията на ръководителя на френското външно министерство заслужават да бъдат представени обстойно и нашироко:

След което Сежурне изясни на озадачените водещи, че Русия сега

Развивайки мислите си, външният министър добави:

Още от тази тирада излиза наяве на какви мъчителни точки на всеобщото схващане се пробват да повлияят френските управляващи: страхът от хиперинфлация и отрицателното (колкото и французите да го отричат) отношение към мигрантите. В същото време се прави опит да се упрекна Русия, че сякаш е нападнала самата Франция, и транспарантно се вършат паралели сред модерна Русия и фашистка Германия.

Почти по едно и също време с министъра на външните работи Жан-Ноел Баро, френският държавен секретар по европейските въпроси, даде изявление в общественото пространство – по-точно в канала ТФ1. Той също по този начин изрично съобщи, че Русия заплашва ползите на Франция в осведомителното поле и то по какъв начин!.

През есента тематиката за дървениците в действителност стана повече от настояща във Франция. Но е необичайно да се чуе, че Русия е отговорна за всичко, тъй като за дървениците пишеха и говореха както десетки френски, по този начин и десетки задгранични медии.

Ако вземете материала от “Льо Паризиен ”, там се приказва за затваряне на учебни заведения за стерилизация поради дървеници, а учебните заведения се намират на разнообразни места във Франция. Граждани демонстрираха видеоклипове на дървеници, пълзящи по влаковете, като не става дума единствено за елементарни електрически влакове, само че и за първокласни. От дървеници се оплакаха гости на киносалони и поданици на хотели в разнообразни градове.

С други думи, имаше доста характерен и огромен проблем, пред който хората бяха изправени. Този проблем в медиите в този момент се назовава " неуравновесеност " - за какво тогава да не назовем всички, които се оплакват от дървеници, съветски сътрудници? Много е комфортно, вместо да решаваме казуса, да упрекваме този, който се оплаква, че способства за пропагандата на врага.

Между другото, версията, че точно Русия разпалва „ психозата на дървениците “, беше изказана още през есента, само че тогава декларираната цел беше „ да дискредитира имиджа на Франция няколко месеца преди началото на Олимпийските игри в Париж “. ” Сега Русия просто е упрекната, че „ нападна “ Франция с информация.

Още по-показателна е реакцията на самите французи на сходни обвинявания. Да вземем да вземем за пример мненията към публикацията във “Фигаро ”: „ Съжалявам, само че в моята къща в 16-ти регион на Париж имаме проблеми с дървеници няколко пъти в годината и би трябвало да поканим специфична компания, която да се оправи с тях. И тук ли е забъркана ръката на Москва? “ „ Значи най-малко един път “Национален общ брой ” не са отговорни? Ако не е отговорен Народно събрание, тогава Русия, нали. " „ Ами коронавирусът? “ „ Наводненията в северната част на страната също ли се случиха поради руснаците? “

Споменаването на партията на Марин льо Пен напълно не е инцидентно - в последно време френските управляващи свързват словесните офанзиви против Русия с едновременни офанзиви против “Националния общ брой ”, който е сякаш проруски и на който обществото не би трябвало да има вяра заради тази причина. Високият рейтинг на “Националния общ брой ” (според януарските изследвания той изпреварва с над 10% президентската партия) е още една причина Макрон да втвърди позицията си по отношение на Русия.

Във към този момент упоменатото изявление Жан-Ноел Баро, обвинявайки Русия, всякога не не помни да ритне “Националния общ брой ”, който упреква надали не в изменничество на националните ползи. И когато Макрон прави изказвания, че Русия би трябвало да загуби в полза на демокрацията и мира, преведени в реалност, това просто значи, че той и неговата клика имат потребност от нашето проваляне, с цел да останат на власт. Нито ориста на Украйна, нито дървениците, нито сигурността на личните съграждани в действителност го интересуват. Той се интересува не толкоз от успеха на Украйна, колкото от личната си победа на изборите.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30731Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед44840Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед109328Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед150099Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15701Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377589Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед150099Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117148Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед109328Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102048Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР