Във Франция за днес е обявена национална стачка на работещите

...
Във Франция за днес е обявена национална стачка на работещите
Коментари Харесай

Държавните служители във Франция излизат на национална стачка

Във Франция за през днешния ден е оповестена национална стачка на работещите в държавния бранш против квалифицираните от държавното управление промени, които ще обиден изискванията на труд и погашение на болничните. Очаква се да се включат милиони, тъй като, за пръв път за последните 10 години всичките девет синдиката са дружно.

Само в Париж 70 учебни заведения ще останат затворени. Съкратени са 30% от полетите за деня на парижките летища „Роаси“, „Орли“, „Бове“ и най-големите френски градове, оповестява. Стачкуват болничния бранш, пощите, известията, библиотеки, общински служби, служители на реда.

В страната са оповестени 130 митинга. Главният претекст за стачката е съкращаването на 120 000 поста в държавния бранш до края на мандата на президента Еманюел Макрон. Макрон, чиято полярност внезапно спадна от избирането му през май, постоянно е подложен на критика поради последните си непопулярни ограничения – анулация на налог благосъстояние, понижаване на помощите за жилище, някои увеличени осигуровки, както и за неделикатни реплики към съперниците на промяната му.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР