Във Франция строгата карантина вече дава резултат. Новозаразените са по-малко.

...
Във Франция строгата карантина вече дава резултат. Новозаразените са по-малко.
Коментари Харесай

Франция вече усеща ефекта от карантината

 Във Франция строгата карантина към този момент дава резултат. Новозаразените са по-малко. Най-тежките случаи също понижават, което носи облекчение на лекари и медицински сестри.

Французите чакат и президентът Макрон да разгласи първо облекчение на карантината от седмици-тази вечер.

С необикновен интерес Франция чака по късно довечера изказването на Еманюел Макрон. Нагласите са френският президент да отпусне минимално ограниченията на цялостната изолираност, в която жителите на страната живеят през последния месец.

Няма да има цялостна анулация на карантината, само че право да отворят ще имат магазините за нехранителни артикули.

Почти несъмнено е, че заведения и заведения за хранене ще проработят едвам при започване на идната година, което провокира митинги на доста места в страната.

Точно месец преди Коледа французите чакат да схванат при какви условия ще посрещнат празниците в края на годината. И въпреки държавното управление да съобщи ясно, че празненства каквито е имало до в този момент този декември няма да има, резултатите от едномесечната изолираност в страната са оптимистични. Броят на новозаразените с ковид за последните два дни е намалял три пъти. Значителен спад има и при пациентите в реанимация - 15% по-малко единствено през последната седмица.

“Ще преборим тази вълна на вируса. Ще победим пандемията дружно. Ще отнеме известно време и ще се наложи да активизираме всички сили, само че с зоркост и единение ще успеем “, съобщи Оливие Веран.

В Париж служители на реда влязоха в класните стаи в ролята на възпитатели. Пазителите на реда припомниха на децата освен главните защитни жестове, само че и обясниха за какво е значимо в този интервал да останем у дома.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР