Във Франция се затяга интригата преди президентските избори в неделя.

...
Във Франция се затяга интригата преди президентските избори в неделя.
Коментари Харесай

Макрон води само с 3-4% на Марин льо Пен

Във Франция се стяга интригата преди президентските избори в неделя. Остават прогнозите за победа на президента Макрон и балотаж с водача на " Национален общ брой " Марин льо Пен, съобщи Българска национална телевизия.

В края на акцията изходът от балотажа към този момент не наподобява сигурен. Според последните анкети крайнодясната кандидатка Марин льо Пен може да получи сред 47% и 48,5% от гласовете на втория тур. Така успеха е в границите на статистическата неточност.

Днес е последния протест преди вота на льо Пен, която за последните две седмици затвърждава позицията си измежду гласоподавателите с крайнодесни убеждения, за сметка на другия крайнодесен претендент Ерик Земур. Очаква се обаче на балотажа тя да се възползва от гласовете на неговите последователи.

Льо Пен даде обещание на гласоподавателите да се погрижи за парите им. Тя увеличи рейтинга си и усъвършенства имиджа на своята партия, като се отхвърли от най-агресивната си изразителност, без обаче да промени антиимигрантската ѝ платформа. Какъвто и да е изходът, с тази предизборна акция Марин льо Пен прави сериозна стъпка по пътя към задачата на политическата си кариера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР